Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Blog arrow Punctualitatea in CUC

INTRODU CONTINUT IN BLOG !
(legaturi catre textele tale vor fi afisate pe pagina profilului tau)

 
Punctualitatea in CUC
Evaluare Utilizator: / 2
SlabExcelent 

De mai mult timp a aparut o practica neplacuta in CUC – lipsa punctualitatii.

Acum aflandu-ne in ajun de campionat as vrea sa revenim asupra cauzelor si repsectiv metodelor de prevenire si imbunatatzire.

De ce se intirzie la CUC ???

O sa incercam sa enumeram citeva cauze (putezi sa mai adaugatzi la comenturi):

1. Sunt persoane care au intirziat, intirzie si mereu vor intirzia

2. Intirzie organizatorii (de obicei intrebarile vin prea tirziu si se redacteaza cu 1 ora inainte de inceperea jocului)

3. Intirzie persoana responsabila de logistica.

Drept consecinta, in urma repetatelor aminari ale jocului, la inceput cu 30 minute, ulterior cu 1 ora de la timpul indicat, deja a intrat in single CUCherilor delay-ul jocurilor.

Si daca cu 2 sezoane in urma imi calculam timpul ca sa ajung la o intirziere de 15 minute, acum la ora indicata abia ma pornesc din casa.

Cum zicea tatuca Darwin, ne adaptam shi noi cum putem, asa ca sa nu stam in fata liceului  si sa vorbim despre raskladu din CUC . Daca timpu afara e nice,  cred ca e util sanatatzii, dar daca ploua, cred ca nimeni nu ar vrea sa astepte afara.

Things need to do…

Mia placut cum s-a organizat Odissey of the Mind, timpul era foarte bine alocat.  De ce sa nu facem sa fie la fel in cadrul CMJI?

De exemplu:

14-40 shopping Fidesco

15-00 zborka

15-10 repartizarea pe Sali

15-20 echipele complecteaza fisha de joc

15-30 toti incep jocul.

Acum, daca cineva doreste sa vina la 15-30 , asta e alegerea lui… in schimb ceilalti jucatori isi pot calcula timpul lor.

Organizatorii trebuie sa fie mai responsabili si sa aiba grija de acest fapt.

Cred ca odata cu afisharea mai multor detalii despre organizarea jocului, se va duce la o puctualitate mai buna din partea tuturor membrilor.

Va rog sa venitzi cu idei si sugestii.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 9304

  Comentarii (11)
 11 Scris de Mihail Ursu, la 09-03-2009 15:30
... sunt deaccord cu Nadia. 
 
Dap daca chiar Sasa Fala nu a rezistat si a plecat "tipa" ap chiar ca avem probleme nu numai cu punctualitatea. :sigh  
 
P.S. Orikum Sasa ii mujik adevarat ca s-a intors si a rezistat. :)
 10 Scris de Nadia Melinti, la 07-03-2009 23:22
.. astazi in divizii prima intrebare a fost citita la ora 16 i 7 minute, si asta chiar daca aprox. 90% din audienata era deja gata de joc la 15.30.. 
 
i apropo, s-a tipat la noi foarte urât.  
Asa ca nu numai punctualitatea este unica noastra problema.
 9 Scris de Vitalie Surugiu, la 03-03-2009 00:12
Eu ash face o corectie (domne cum de nu am citit acest articol pana acum): 
14-30 shopping Fidesco 
14-40 zborka 
14-50 repartizarea pe Sali 
15-00 echipele complecteaza fisha de joc 
15-10 toti incep jocul. 
 
Adica totul cu un avans de 20-30 min
 8 Scris de Veronica Vragaleva, la 24-02-2009 08:16
In acest caz cei mari ar trebui sa ia exemplu de la cei mai mici. 
Divizia D (lic. Cervantes) mereu incepea la ora indicata, poate de aceea si terminam la timp si reuseam si sa mai analizam jocul. 
Aceasta se datora (poate) acelui fapt ca chiar de veneam cu 10 min inainte, liceul era deschis, ori acelui fapt ca atitudinea echipelor era una mai serioasa fata de ora anuntata, ori acelui fapt ca echipele aveau respect fata de organizatori... 
Anyway, pot fi gasite multe cauze la ceea ca lumea venea la timp (si cind spun lumea nu ma refer la toti in proportie de 100%, ci de 75%, de exemplu), e firesc ca aceasta e o atitudine sanatoasa a unor oameni ce pretuiesc timpul sau si timpul organizatorilor si al sau. 
Astfel, as interveni cu urmatoarele propuneri: 
1. Pentru a evita situatia in care, din cauza accesului interzis la sali lumea sta afara si organizatorii nu se pot organiza bine, de a face responsabil de logistica nu doar pe Fala (care e renumit prin darul sau miraculos de a intirzia si nu mereu din cauze obiective)null, ci si pe cineva din liceul unde se vor petrece jocurile. 
De ex., daca continuam sa facem in Gaudeamus de a antrena pe Cristi sau pe cineva sa pe toti (de ce nu) membrii echipei Cactus in logistica; 
2. Daca se rezolva cu prima, de a insista ca organizatorii sa fie prezenti nu la timpul indicat, cu cu minim 10 minute inainte pentru a reusi sa-si organizeze activitateanull 
Cam acestea, daca mai apare ceva, mai scriu. 
 
PS: Divizia Cervantes rules!!!!
 7 asha
Scris de alex lebedev, la 23-02-2009 21:09
cum sunt inca nou in cuc.....vin la timp....dar desigur ca am observat ca....intarzierile sunt mereu ff mari.....si deobicei aud comentarii....pt ce sa ne grabim si asha nu se incepe la ora stabilita..... 
 
in fine.....desigur k la inceput multe ekipe vor avea de suferit...si poate k primele etape se vor incepe a kite un membru de ekipa la primele intrebari...insa.....treb de facut ceva... 
ashe k..... 
Dura lex, sed lex
 6 Scris de Corneliu Rosca, la 23-02-2009 20:37
Eu de exemplu tot timpul cand intreb sambata: "Da pe cine noi asteptam acum?" raspunsul e unanim: "Fala inca nu a venit" :)) Amu vine Fala.. intra in liceu.. trec 10-15 min.. Fala iese din liceu si strange gloata de afara pentru ca sa intre in liceu.. inca 15 min.. Pana fiecare gaseste cabinetul.. alte 15 min.. Si apoi mai trec inca 10 minute pana fiecare echipa organizatoare se acomodeaza si in sfarsit isi ia inima in dinti sa incerce sa acopere galagia ominprezenta si sa inceapa sa citeasca intrebarile.. cam asa tin minte ca se petrec lucrurile de fiecare data 
 
PS: din cele mai sus, unele lucruri (legate de Fala) au fost spuse in gluma (adik doamne fereste cumva sa-l invinovatesc pe Fala de ceva), insa in rest serios
 5 Scris de Alina Dolghier, la 23-02-2009 19:01
Nu vreau sa supar organizatorii, care depun multe forte si timp pentru CUC, dar, nestiind ce se petrece "in culise" se creeaza impresia ca organizatorii intarzie de fiecare data. Eu si echipa mea venim de fiecare data la timp si adesea jertfim alte activitati pentru a ne admira reciproc afara. Chiar imi pare rau cand las acasa treburile neterminate pentru ca sa astept acolo :( In plus, cu cat mai mult intarziem, cu atat mai tarziu ajungem acasa. Unii traiesc la o ora drum de liceu, va imaginati la ce ora ajung? 
 
Eu as fi foarte de acord daca organizatorii ar deschide macar o data scoala la timp si ar incepe jocul peste vreo 15 minute. Posibil ca primele runde o s fie jucate intre vreo 20 de oameni, da la etapa urmatoare cred ca o s fie mai punctuali. 
 
Si daca cei care intarzie ar sti cat de afectuos ii trimit cei punctuali...
 4 Scris de Arina Levinschi, la 23-02-2009 15:10
imi place orarul propus x))
 3 Scris de George Burdell, la 23-02-2009 14:49
e suficient o echipa organizatoare sa inceapa a citi intrebarile la 16.00 :) 
 
daca cineva se rusineaza sa vorbeasca doar cu o harta istorica... pot sa ajut.
 2 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-02-2009 14:47
Jenea, mai adaug si eu cate putin. 
A) Este o parte a vinei de partea organizatorilor. In aceasta privinta nu ne ramane decat sa-i rugam ca in acest capionat sa-si planifice lucrurile mai bine si sa nu se lasa asteptati. Din partea echipei Asachi, ne-am straduit intotdeauna sa venim mai devreme. 
B) Vina jucatorilor care vin mai tarziu "pentru ca si asa lumea o sa intarzie si de ce trebuie sa fiu eu acela care asteapta?\". In rezultat obtinem un cerc vicios datorita unor persoane care nu inteleg ca anume ei sunt cauza intarzierii. Aceasta nuanta se rezolva de asemenea usor cu ajutorul organizatorilor.  
Propun ca sa ne straduim ca jocurile sa inceapa la maximum 15 minute de la ora anuntata (cele 15 minute pentru pregatiri). Promit sa incep la timp etapa Asachi si mai promit sa nu ma supar daca nu am fost asteptat pentru ca voi intarzia eventual la alte etape. 
Sper ca vor mai fi reactii.
 1 Scris de Marcel Spataru, la 23-02-2009 14:42
Adevar spui, Eugen. 
Facem un mic test chiar duminica asta.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Meniu Campionat