Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Blog arrow Concurs de 8 martie "Femeile si stiinta"

INTRODU CONTINUT IN BLOG !
(legaturi catre textele tale vor fi afisate pe pagina profilului tau)

 
Concurs de 8 martie "Femeile si stiinta"
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Echipa revistei "Știința azi" a lansat un nou concurs dedicat elevilor de gimanziu şi liceu din România şi Republica Moldova, cu scopul de a promova faptul că şi femeile au adus contribuţii importante în ştiinţă şi că şi fetele de astăzi pot urma cu succes cariera ştiinţifică. Elevii trebuie să să trimită un poster sau o prezentare Powerpoint, în echipă, care să prezinte ceea ce ei consideră ca este cea mai mare descoperire ştiinţifică realizată de o femeie.

Termenul limită este 1 martie 2009 (în loc de 23 februarie 2009, cât era iniţial). Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 8 martie şi vor primi cărţi de ştiinţă.

Concursul

Concurs pe echipe 

Participarea trebuie făcută în echipe de două sau trei persoane. Recomandăm, dar nu este obligatoriu, ca fiecare echipă să conţină cel puţin o fată.

Ce trebuie realizat?

Echipa trebuie să se oprească asupra unei descoperiri sau progres ştiinţific realizat de o femeie, să motiveze în maxim 100 de cuvinte alegerea lor, să găsească un titlu sau un slogan proiectului lor. Apoi, ei trebuie să realizeze un poster sau o prezentare Powerpoint pe această temă. Textele trebuie să fie originale. Biografia trebuie prezentată separat de aceste materiale. Toate imaginile trebuie să aibă precizată sursa. Posterul nu trebuie tipărit, ci trimis în format electronic, .pdf.

Data limită a concursului

Concursul a fost lansat pe 9 februarie 2009. Termenul limită este 1 martie. Echipele câştigătoare vor fi anunţate pe 8 martie 2009, chiar de ziua femeii. Premiile vor fi în cărţi şi vor fi oferite şi cu ajutorul sponsorilor noştri din domeniul energiilor alternative, Energie-Verde.ro şi SolTech.ro.

Sponsorii concursului

Sponsorii StiintaAzi.ro, cu ajutorul cărora cărţile de ştiinţă vor fi oferite ca premii echipelor câştigătoare.

Cui este deschis concursul? 

Concursul este deschis atât la gimanziu, cât şi la liceu. Atât României, cât şi Republicii Moldova. Textele trebuie să fie doar în limba română şi scrise corect gramatical, cu diacritice.

Unde trimiteţi materialele?

Toate materialele trebuie trimise, alături numele, prenumele, liceul, orasul, judetul, tara, emailul sau si al profesorilor coordonatori la adresa de email Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina. Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Exemple de femei celebre în ştiinţă

Iată câteva dintre cele mai celebre femei din domeniul ştiinţei, ca şi punct de plecare în alegerea descoperirii ştiinţifice realizate de o femeie pe care o consideraţi cea mai importantă: Marie Curie (2 premii Nobel, unul pentru Fizica si altul pentru Chimie), Irene Curie (premiul Nobel pentru Fizica), Barbara McClintock (Premiul Nobel pentru Medicina), Maria Goeppert-Mayer (Premiul Nobel pentru Fizica), Joycelyn Bell (descoperitoare a pulsarilor in 1963, dar a luat premiul Nobel pentru Fizica coordonatorul ei de doctorat, un barbat) (Henrietta Swan Leavitt, una din primele femei din astronomie), Emmy Noether (cu celebra teorema cum ca fiecarei legi de simetrie din Univers ii corespunde o lege de conservare), Chien-Shiung Wu (descoperitoarea violarii paritatii slabe in fizica particulelor, dar care nu a luat Premiul Nobel, se pare, doar din cauza faptului ca are femeie).

Mult succes!
Concurs realizat de echipa StiintaAzi.ro.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 10976

  Comentarii (1)
 1 Scris de Ceban Maxim, la 19-02-2009 12:51
mdea ... 
multe femei celebre ... 
P.S. Primu nna

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 22 vizitatori online

Meniu Campionat