Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta

Retele sociale

YouTube
Patreon
 

EVENIMENTE

 

QUIZUL
Zilele de luni, 19:00
Lake House

Campionatul CUC
din 30 martie

 

Formulare

 

Proiecte

EPIQ

 

Zicerea momentului

Nimeni nu e de neinlocuit dar - uneori - este nevoie de mai multe persoane pentru a inlocui una singura. (ClaireMartin)
 

Imagini CUC

Statistici despre site

Membri: 23978
Stiri: 2749
Linkuri: 14
Vizitatori: 35410024

CB Workflows

Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.
Acasa

BINE ATI VENIT PE PORTALUL JOCURILOR INTELECTUALE!
Nou pe site?
Afla mai multe despre noi, citeste intrebari si vezi imagini de la evenimentele noastre. In sectiunea privata, comenteaza opere de arta, discuta pe forum si scrie in bloguri. Poti deveni membru al unei echipe, participa la campionate si cupe. Cele mai bune ehipe intra intr-un rating, iar cei mai buni jucatori participa la Sedintele Elitare. 

Rezultatele Superligii  Rezultatele Ligii A  Rezultatele Ligii B  Rezultatele Ligii C  Rezultatele Diviziilor

Active Image Active Image CUC Cluj Club Orhei CUC Praga

    BIBLIA JUCATORULUI:
Codul Jocului Intelectual de Echipa cu Timp Fixat
Regulamentului Campionatului
Clarificarile Consiliului Strategic referitor la interpretarea Codului si a Regulamentului
Ghidul pentru depunerea si analiza contestatiilor
Ghidul organizatorului de etapa

 
Top intrebari 2008
Evaluare Utilizator: / 10
SlabExcelent 

Se apropie de sfarsit anul 2008. Cu aceasta ocazie, am dori sa aflam care au fost cele mai bune intrebari ale anului si care au fost cei mai inspirati autori. In acest sens, organizam concursul Top intrebari 2008. Cititi mai departe detaliile.

Rezultatele concursului:

 Loc

 Autor

 Echipa

 Intrebarea

 Media

 Premiu

 1 Doina Leca Asachi Donatorul 5.00 25 cuci
 2 Octavian Sireteanu Asachi Tom Hanks 4.76 20 cuci
 3 Vasile Trotiuc Asachi Lista neagra 4.65 15 cuci
 4 Viorel Chihai 10 lei Ctrl 4.50 10 cuci
 5 Doina Leca Asachi A muri de ras 4.47 5 cuci
 6 Alina Cazachevici Extazy Adidas 4.44 -
 7 Natan Garstea Mix Cei trei muschetari 4.41 -
 8 Natan Garstea Mix O mie si una de nopti 4.35 -
 9 Lina Acalugaritei Asachi Praful de spalat 4.29 -
 9 Vitalie Surugiu Turnul Alb Cutia neagra 4.29 -

La concurs au participat urmatoarele intrebari:

Conform Wikipediei, putem face referire la acest cuvint atunci cind vorbim despre evenimentele si personajele autentice din lumile imaginare ale creatiilor de genul Lord of the Rings, Star Wars si Harry Potter. Din DEXonline aflam ca, acest cuvint poate insemna ”chin, suferinta morala sau fizica, tortura”. De asemenea, el ar putea desemna pedeapsa data preotilor conform regulilor. Numiti brandul, din domeniul tehnologiilor moderne, care are incredere in posibilitatile consumatorului.    
Raspunsul: Canon.
Comentariu: Sloganul companiei „Canon” -”You can Canon”.
Competitia: Campionat, Superliga, sezonul de primavara 2008  

Vorbind despre PRIMA, V.Hugo spunea metaforic ca PRIMA este iarna inimii. G.Byron vedea in PRIMA, paradoxal, cea mai indelungata placere; iar formatia ”Vama Veche”, in una din piesele sale, evoca sterilitatea PRIMEI. Distanta de la CEA DE-A DOUA pina la PRIMA se apreciaza ca fiind egala, in medie, cu 70 cm. Numiti-o pe CEA DE-A DOUA. 
Raspunsul: Dragostea.
Comentariu: PRIMA – ura. ”De la dragoste pina la ura e doar un pas”. ”Vama Veche”: ”...ura nu naste copii” (citat din textul piesei ”Epilog”).
Competitia: Campionat, Superliga, sezonul de primavara 2008  

Atentie, un cuvint a fost inlocuit.
Pe site-ul siesta.md gasim informatii interesante despre viata marelui fotbalist moldovean Igor Dobrovoliskii. Se spune ca odata, dupa ce echipa in care juca Dobrovoliskii a cistigat meciul, antrenorul echipei invinse l-a chemat pe acesta si l-a adus la vestiare in fata elevilor sai. ”Iata, uitati-va de la cine ati pierdut”, a spus antrenorul jucatorilor sai, ”el are doar 50 de kg, dintre care 40 – in CRUCE”.
Cu siguranta, un toponim cunoscut inca de la inceputul erei noastre, va va ajuta sa raspundeti ce am inlocuit prin cuvintul ”CRUCE”. 
Raspunsul: Capul
Comentariu: Toponimul – Golgota , in traducere - ”capatina”.
Competitia: Cupa Acord, sezonul de vara 2008  

Atentie in intrebare a fost facuta o substitutie!
Recent, intr-un interviu acordat BBC, Stephen Hawking spunea: “Consider ca ar fi mult mai palpitant daca nu vom gasi "Corpul lui Iisus". Acest fapt ar demonstra ca ceva nu este corect si ar trebui sa gandim totul din nou. Am pariat deja pe 100 dolari ca nu vom gasi "Corpul lui Iisus" “.
Ce a fost substituit prin "Corpul lui Iisus", daca se stie ca pentru gasirea "Corpului lui Iisus", oamenii de stiinta depun mari eforturi de mult timp?
Raspuns: Particula lui Dumnezeu, se accepta si Bosson-ul Higgs.
Comentariu: Se vorbeste despre lansarea acceleratorului de particule Large Hadron Collider si scopul lui.
Surse: http://en.wikipedia.org/wiki/LHC
Competitia: Campionatul CUC ed. XIII, etapa I 

Multi dintre voi ati auzit despre sistemul de operare Linux. Unii il si folosesc. Unii poate stiu cite ceva si despre parintele sau ideologic – UNIX. Acesta, la rindul sau, a aparut ca rezultat al simplificarii unui alt sistem de operare foarte complicat, asupra caruia s-a lucrat mult timp fara a se obtine rezultatele scontate. Incercati sa intuiti care a fost numele “bunicului” sistemului de operare Linux?
Raspuns: MULTICS sau MULTIX
Comentariu: Multics - Multiplexed Information and Computing Service. Noua denumire, UNIX (UN – Uniplexed) indică intentia inginerilor de a elimina complexitatea MULTIX pentru a crea un sistem mai simplu si stabil.
Surse: http://en.wikipedia.org/wiki/MULTICS
Competitia:
Campionatul CUC ed. XIII, etapa I
 

Regele George IV s-a nascut în anul 1763. El s-a aflat la tronul Angliei din 1820 pina la moartea sa, in 1830. N-a fost chiar vestit, insa anume lui ii apartine o inovare pentru incaltaminte. Cizmele lui se deosebeau de altele. Inovarea lui o folosim si in zilele noastre, insa pe timpurile lui George IV era foarte neobisnuita. Ce a inventat George IV?
Răspuns: El a inventat cizma dreapta si cea stinga.
Comentariu: Pina la el orice incaltaminte putea fi purtata atit pe piciorul drept cit si pe cel sting.
Surse: http://eku.ru/puzzle.html
Competitia: Campionatul CUC ed. XIII, etapa I

Dupa cum afirma autorii unui articol de pe site-ul http://zarealie.by.ru/u12a_.htm , X provoaca o puternica rezonanta sufleteasca. Astfel, la intrebarea „Cu ce vi se asociaza X?”, 50% din vizitatorii site-ului au raspuns ca X este un simbol al patriotismului, 30% - ca este un simbol al raului, 20% - ca e un puternic simbol ezoteric si doar o singura persoana percepe X ca pe o figura geometrica. X minus 1 este cea a „drumului negresit” si este des asociata cu crucea crestina, stilizata fiind folosita de o organizatie internationala, fondata in 1949, drept un semn distinctiv. X plus 1 pe un fon alb este un semn distinctiv pentru o intreaga natiune, la moment fiind prezenta pe steagul tarii natiunii date. Peste un minut, numiti X cu maxima precizie.
Raspuns: Steaua cu cinci capete
Comentarii: X-1, adica cu steaua cu 4 capete este simbolul NATO. X+1, adica steaua cu sase capete, este simbolul poporului ebraic si aceasta e prezenta pe steagul Israelului.
Sursa: http://zarealie.by.ru/u12a_.htm
Competitia: Superliga, toamna 2008 

Conform unei surse, XY reprezinta o regiune mirifica unde ar ajunge, dupa moarte, sufletele celor buni si virtuosi. Una din cele mai populare scrieri literare despre XY se regaseste in „Odiseea” si „Iliada” lui Homer. Despre XY putem spune ca are parametrii egali cu 1915m:71m. De fapt, este o veriga sigura si foarte populara intre „intelegere” si  o fosta „stea”. Intr-un minut, scrie-ti despre ce este vorba?
Raspuns: Champs-Élysées
Comentarii: Aceasta este o strada larga, care gazduieste cele mai in voga magazine si se intinde intre Piata Intelegerii (Place de la Concorde) spre fosta Piata a Stelei (Place de l'Étoile). „Ellisium” este regiunea mirifica descrisa.
Competitia: Cupa Olgai Lopusanschi 

Si acum va invit sa lasati pixurile si sa ascultati una din povestile populare romanesti, pe care am avut ocazia sa o aud de curind. Erau odata doi frati, care s-au obisnuit din copilarie sa fie mai tot timpul impreuna. De la o vreme, daca au vazut ca nu au cu ce sa traiasca, au plecat si ei in lume, doar or gasi un trai mai bun. Si au mers ei cale lunga, o zi intreaga. Cind sa treaca prin padure, le iese in cale un lup. Baietii se speriara si au luat-o la fuga, saracii, care incotro au vazut cu ochi. Pe innoptate, unul din ei s-a potolit de fuga si a inceput sa-l caute pe celalalt. A cautat el mult timp si intr-un moment dat a inceput sa fuga prin padure si sa-i strige numele incontinuu. Vazindu-l cum alearga asa, lui Dumnezeu i se facuse jale de el si l-a transformat intr-o vietate, alta decit omul, pentru a-l ajuta sa se deplaseze mai usor, poate asa ar putea sa-l gaseasca mai repede pe fratele sau. Astfel, de la inceputul primaverii si pina la sarbatoarea Sf. Petre, vietatea tot raguseste de atita strigat zadarnic si in anul urmator iar incepe. Stiind ca pe fratele ce a pornit cautarea il chema Ion, scrie-ti, peste un minut, numele fratelui sau pe care il cauta si pina in zilele noastre cu atita inversurare.
Raspuns: Cucu
Competitia: Cupa Olgai Lopusanschi

Continuati fraza lui Wernher von Braun, inginer-contrsuctor de rachete: „Un plan esuant se soldeaza cu un dezastru, deoarece autorii lui sunt adepti ai teoriei ca daca de adunat noua femei insarcinate....”.
I: Ce se va intampla daca adunam noua femei insarcinate, conform acestora? 
Raspuns: copilul se va naste intr-o luna
Competitia: Campionat 2008 primavara, Superliga 

In anul 1985 armata americana a efectuat inventarierea bocancilor militari pentru barbati produse inca in anul 1965. In timpul acestei inventarieri in textul instructiunii de utilizare a bocancilor cu un marker negru a fost taiat (hasurat) un cuvant, care nu a mai aparut pe instructiunile noi, care de altfel nu s-au modificat cu exceptia acestui cuvant. Raspundeti printr-un singur cuvant englez, ce a fost hasurat in instructiuni? 
Raspuns: Men`s
Competitia: Campionat 2008 primavara, Superliga 

Atentie, intrebare este facuta o inlocuire!Recent, Naomi Campbell a facut un scandal acuzand compania British Airways de rasism. Aceste acuzatii erau aberante, insa dupa ce British Airways a LUAT MASURI pentru a evita asemenea incidente cu Naomi Campbell in viitor, se poate spune totusi, ca modelul avea o oarecare dreptate in acuzatiile facute. Ce expresie a fost inlocuita prin A LUA MASURI.
Raspuns: a inclus-o in lista neagra. British Airways nu va mai vinde bilete pe acest nume (cuvinte cheie – LISTA NEAGRA).
Sursa: http://spletnik.ru/tags/skandalyi?page_articles=3
http://www.mignews.com/news/celebrities/world/080408_203143_77656.html
Competitia: Cupa V.Trotiuc, 2008.

Iata o lista: 7 – Y, 16 – X, 20 – X, 25 – X, 26 – Y, 32 – Y, 33 – Y, 35 – Y X, 37 – Y Y, 38 – Y Y, 39 – Y, 40 – Y, 41 – Y, 42 – Y Y, 43 – Y Y
Intrebare: Ce am inlocuit prin X si Y?
Raspuns: X – asasinare, Y – atentat
Comentariu: 7 Andrew Jackson – atentat, 16 Abraham Lincoln – asasinare, 20 James A. Garfield – asasinare, 25 William McKinley  – asasinare, 26 Theodore Roosevelt – atentat, 32 Franklin D. Roosevelt – atentat, 33 Harry S. Truman – atentat, 35 John F. Kennedy  atentat, asasinare, 37 Richard M. Nixon – atentat, atentat, 38 Gerald R. Ford – atentat, atentat, 39 Jimmy Carter – atentat, 40 Ronald Reagan – atentat, 41 George H.W. Bush – atentat, 42 Bill Clinton – atentat, atentat, 43 George W. Bush – atentat, atentat
Competitia: Cupa V.Trotiuc, 2008 

O oarecare companie britanica fiind ingrijorata de faptul ca copii tot mai mult prefera jocurile pasive care nu implica multa miscare in locul alegarii prin baltoci din apa, a propus parintilor  o lista de 33 jcouri recomandabile pentru dezvoltarea normala a copiilor. In mod deosebit se recomanda ca copii sa se joace de-a scosul rimilor din pamint, sa se plimbe cu bicicleta pe ploaie, sa se rostogoleasca pe iarba.Spuneti-mi intr-un minut ce product vinde aceasta companie. 
Raspuns: praf de spalat
Competitia: Cupa V.Trotiuc, 2008 

O inovatie a aparut in Londra in 1417 cu scopul de a combate ceata, in Rusia acelasi eveniment a avut loc in 1706, in Franta – in 1667. Walter Scott scria unui prieten de al sau ca aceasta inovatie a putut veni in cap doar unui nebun.
I: Dar cine, conform unei legende si-a primit titlul datorita acestei inovatii? 
Raspuns: Ludovic al XIV-lea – Regele Soare, iar inovatia este iluminarea strazilor.
Competitia: Campionatul 2008 primavara, Superliga

Rareori exista cazuri cand tatal si feciorul s-au slavit in acelasi domeniu. Unii din ei au fost John si Sebastian Cabot, doi italieni ce au slujit Imperiul Britanic, ce au descoperit noi si noi pamanturi. Astfel, intr-o dimineata de iunie, in 1497, au zarit in departare pamantul. Cabot a numit-o „Terra Prima Vista”, ce ar insemna din latina „Primul Pamint Vazut sau Gasit”. De fapt era o marginea nordica a unei insule mari, aflata in emisfera Nordica, denumirea careia s-a schimbat intre timp. Va rog sa ne spuneti peste un minut sub ce denumire o cunoastem astazi?
Raspunsul: Newfoundland
Comentariul: Cu timpul „Terra Prima Vista” s-a transformat in englezescul New Found Land
Competitia: Campionatul CUC ed. XII, etapa IV 

Finisati va rog inscriptia pe unele din statuile lui Zeus din Grecia Antica: „Demonstreaza ca poti invinge prin rapiditatea picioarelor si puterea corpului, dar nu…”
Raspunsul: Prin intermediul banilor
Competitia: Campionatul CUC ed. XII, etapa IV 

Noua crema a companiei "Oil of Olay” a fost creata pentru eliminarea ridurilor nou aparute. Aceasta crema se vinde intr-un set de 2 sticlutse cu forma patrata. Pe capacul sticlutsei nr2 este este scrisa litera “Z”. Numiti alte 4 litere ce pot fi citite pe capacul primei sticlutse.
Raspunsul:
Ctrl
Surse: http://www.geeksugar.com/204206
Competitia: Campionatul CUC ed. XIII

Taie prima jumătate şi adaugă în loc o bucată de pământ cu dimensiuni fixe. Vei obţine un copac. Apoi adaugă-mă după bucata de pământ şi schimb-o pe a 25-a cu a 22-a. Acesta este un exemplu cum se poate face... Ce?
Raspuns: ...din tantar armasar.
Comentariu: Este destul de clar ca e vorba de un rebus. Trebuie doar de gasit cuvintele de inceput si de sfarsit… Tantar – tar – artar – armasar. Expresia “a face din tantar armasar” este cunoscuta.
Competitia: Intrebarea zilei

El putea fi, de exemplu, un water spaniel. Dar ce avea el in buzunar, conform unei versiuni desfasurate a unei istorii arhicunoscute?
Raspuns: Un ou
Comentariu: Water spanielii sunt catelusi cu parul cret.
Istoria arhicunoscuta despre un catelus cu parul cret este:
Catelus cu parul cret
Fura rata din cotet
El se jura ca n-o fura
Dar l-am prins cu rata-n gura
Continuarea ei este:
Si cu-n ou in buzunar
Hai la Sfatul Popular
Competitia: Intrebarea zilei

Cursele de X existau la Jocurile Olimpice din Antichitate, dar nu există la Jocurile Olimpice astăzi. În schimb cursele de X pe X existau şi în antichitate, există în prezent şi vor exista atâta timp cât există întrecerile sportive. Ce cuvânt se ascunde dupa X?
Răspuns: care
Comentariu: Cursele de care nu există astăzi, în schimb cursele de care pe care există şi astăzi, pentru că acesta e de fapt principiul sportului.
Competitia: Campionat 2008, primavara, Superliga

Active Image
In cercetarea stiintifica se foloseste des o abstractie fizico-matematica. Despre procesele din interiorul ei nu se stie nimic si nici nu se pune ca scop determinarea acestora. Se stiu doar variabilele de intrare x1, x2 ... xn , care pot fi modificate de cercetator intru obtinerea datelor de iesire y1, y2 ... yk si determinarea dependentelor y-lor de x-si. In figura este aratata reprezentarea schematica a acestei abstactii.
Intrebare: Daca am fi avut la dispozitie o cutie neagra, am fi pus in ea obictul in cinstea caruia a fost numita aceasta abstractie fizico-maematica. Ce obiect am fi pus in cutia neagra?
Raspuns: O cutie neagra
Comentariu: Abstractie fizico-matematica se numeste „cutie neagra”.
Competitia: Campionatul CUC, Ligi, ed. XIII, etapa I

Active Image
Acest tatuaj poate fi vazut pe bratul unei personalitati. Daca v-ati dat seama ce reprezinta coordonatele, veti scrie pe bratul carei personalitati apare acestea, daca se vehiculeaza zvonul ca aceasta ar avea unele neplaceri familiale din cauza ca ar dori sa continue sirul.

Raspuns:
Angelina Jolie.
Comentariu: Coordonatele reprezinta locul unde s-au nascut cei 3 copii adoptati si 3 copii nascuti de vedeta. 1 – Cambogia, 2 – Etiopia, 3 – Namibia (propriu), 4 – Vietnam, 5 si 6 – Franta (proprii).
Competitia: Campionatul 2008 toamna, Maraton 

Active Image
El a egalat recordul lui Spencer Tracy dupa 56 de ani, el ar fi putut  foarte bine sa fie un model pentru analizele lui Karl Marx si tot el va multumeste dragalas de pe urnele unui fast-food.
Intrebare: Cine este el?
Raspuns: Tom Hanks
Comentariu: Tom Hanks a primit in 1993/1994 2 oscaruri consecutive pentru cel mai bun rol masculin, la fel ca si Spencer Tracy in 1937/1938. Karl Marx a facut unele analize in lucrarea „Capitalul” bazandu-se pe trasaturile comportamentului lui Robinson Crusoe. Numele lui T.Hanks apare inscriptionat pe urne.
Competitia: Cupa V.Trotiuc, 2008.

Sir in ordine cronologica: 2 femei, una din care e sora, un investitor, un element chimic, un om dotat cu abilitati deosebite, X, lucrare de fortificatie si adept al unei scoli filozofice. Toatele elementele sirului au in comun numele unui om. Daca va dati seama cine este aces om, numiti X, care este una din cele mai populare din sirul mentionat.
Raspuns: Tragedia americana.
Comentariu: elementele sirului sunt romanele lui Teodor Drieser.
Competitia: Superliga, toamna 2008. 

In unul dintre romanele lui Serghei Lukianenko, actiunea caruia are loc intr-o lume paralela, eroii poposesc intr-un restaurant european foarte luxos. Cel mai scump aperitiv din meniu era numit finlandez, desi in realitate era mai specific rusilor. Aperitivul consta din mazare verde, cartofi fierti cu coaja, ceapa verde, scrumbie, paine neagra, toate acestea servite la vodca. Dar pe ce anume era servita aceasta mancare, daca impreuna cu toate aceste feluri de mancare aceasta se privea foarte armonios.
Raspuns: Pe un ziar.
Sursa: „Holodnye berega”, Serghei Lukianenko
Competitia: Ligi, primavara 2008. 


Active Image
In imagine aveti publicitatea companiei Adidas, idea principala a careia este ca incaltamintea falsicifata nu poate garanta acelasi confort si siguranta ca si productia originala: “Imitations are poorly made, giving you no protection” (imitatiile sunt facute prost, nu va ofera nici un fel de siguranta). Dar care 3 obiecte de acelasi fel au fost acoperite cu patratul negru?
Raspuns: plasturi.
Active Image
Competitia: Superliga, toamna 2008.

 Atentie, in intrebare este o inlocuire!Se presupune ca Chrysippus, un filozof grec, a fost mancat de linx dupa ce si-a vazut magarul beat incercand sa manance smochine. In 1610, Thomas Urquhart a fost mancat de linx dupa ce a aflat ca Charles al II-lea a devenit rege al Angliei. Va rog sa numiti cat mai exact ce am substituit prin "a fi mancat de linx"
Raspuns: a muri de ras
Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Chrysippushttp://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Urquhart
Competitia: Campionatul 2008 toamna, Maraton  

Active Image
Atentie, in intrebare este o inlocuire!
Acesta este un poster al Fundatiei Pescarilor care informeaza publicul de necesitatea inregistrarii pentru a deveni pescar. Textul din imagine este „Sa devii pescar e probabil unica ta sansa sa ajungi in interiorul ei”.Intrebare: Ce cuvant s-a inlocuit prin „pescar”?
Raspuns: Donator.
Sursa: www.reborntobealive.be
Competitia: Campionatul 2008 toamna, Maraton 

Active Image
Nu va rog sa cititi acest text. Daca sunteti atenti, imi veti spune unde, conform lui Pitagora, e interzis a pune chipul lui Dumnezeu.
Raspuns: pe inel
Competitia: Cupa Socrate 2008

In limba germana termenul medical pentru dezinterie coincide cu denumirea locului in care aceasta boala a constituit in trecut principalul focar de infectie din cauza conditiilor socio-geografice. Numiti locul sau boala in limba germana.
Raspuns: Ruhr
Comentarii: prin indicarea factorului geografic se exclud variantele gen Auschwitz
Competitia: Cupa GS 

Numiti un grup de umanoizi ce deja de mii de ani traiesc majoritatea timpului sub apa.
Raspuns: Eskimosii
Comentarii: s-a utilizat termenul de umanoid pentru a induce putin in eroare, oricum eskimosii au un aspect cat se poate de omenesc  
Competitia: Cupa GS 

Care este cel mai muzical nume din limba romana?
Raspuns: Mirela
Competitia: Cupa GS

Conform lui Umberto Eco, la autori in denumirea lucrarii se contine mai mult decat in lucrarea propriu-zisa. Dar exista si exceptii. Una dintre ele este opera, in denumirea careie sunt indicate doar 75% din ceea ce este in textul cartii. Numiti-o.
Raspuns: Cei trei muschetari. Se accepta numai raspunsul exact.
Sursa: Umberto Eco, Notite pe marginea Numelui trandafirului.
Competitia: Superliga, toamna 2008 

In unul dintre aforismele sale, cu referinta la deosebirile intre barbati si femei, Stanisław Jerzy Lec spunea: „Va puteti imagina o femeie care i-ar permite amantului ei sa-i povesteasca povesti ..." Continuati aforismul, va rog.
Raspuns: „… o mie si una de nopti?"
Sursa: Stanisław Jerzy Lec, „Mysli nieuczesane"
Competitia: Cupa Mix, sezonul de vara, 2008 

Ea intersecteaza strada Ialoveni, soseaua Hancesti, strazile Asachi si Testemiteanu, bulevardele Dacia si Decebal, soseaua Muncesti si strazile Uzinelor si Voluntarilor. Dar, cat n-ar parea de paradoxal, ea nu intersecteaza nici unul din sediile magazinelor din reteaua „Nr. 1". Ce este ea?
Raspuns: Paralela 47 latitudine nordica. Se accepta si raspunsul „Paralela 47".
Comentariu: Moldova este intersectata doar de 3 paralele „intregi". Reteaua de magazine nr. 1 apartine societatii „Paralela 47", fapt ce poate fi observat pe bonurile de la cumparaturile facute in aceste magazine.
Competitia: Superliga, primavara 2008 

Denumirea carei institutii publice, creata la 6 iunie 2002, este codificata in urmatorul mesaj: „???E?"
Raspuns: Centrul de combatere a crimelor economice si coruptiei, sau CCCEC. 
Competitia: Superliga, toamna 2008

17 persoane au completat ancheta: Iurie Vlas, Eugen Bibilici, Vitalie Surugiu, Constanta Dohotaru, Natan Garstea, Viorel Chihai, Arina Levinschi, Eugenia Grosu, Andrei Lutenco, Alina Cazachevici, Marcel Spataru, Eugen Zolotco, Maxim Cumpanici, Octavian Sireteanu, Orest Dabija, Eugen Zincovschi si Luca Serghei.

Descarcati - Rezultatele detaliate.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 132964

  Comentarii (12)
 12 Scris de Natan Garstea, la 08-01-2009 17:01
Imi pare rau ca au fost completate doar 17 anchete - cred ca toti ar trebui sa participe la formarea unei imagini comune despre aceea ce este o intrebare buna. 
 
Felicitari, Doinita.
 11 Scris de Eugeniu Zolotco, la 08-01-2009 11:58
Parerea mea e ca nici una din intrebarile participante la concurs nu corespunde calificativelor 1 (intrebare proasta) si 2 (intrebare nereusita) - toate sunt reusite, intr-o masura mai mare sau mai mica. Si in genere, in decursul anului nu prea am auzit intrebari care sa fie "proaste", in tot sensul cuvintului, cred ca asemenea intrebari mai rar se pun la noi in club - ma refer la Superliga si cupele deschise (exceptie face pachetul Ligi/Divizii, dar acolo sunt alti factori care influenteaza calitatea intrebarilor). 
Ei, ma rog, parerile sunt diferite...  
In ceea ce priveste Top 10, sunt de acord cu Vitalie, "Adidas-ul", "Muschetarii" si "1001 de nopti" ar trebui sa fie clasate un pic mai sus. 
In orice caz, multumesc tuturor pentru aprecierea intrebarilor! Fara aceste "note", nu am putea vorbi despre valoarea si calitatea lor.
 10 Scris de Vitalie Surugiu, la 07-01-2009 18:48
Da, interesante sant statisticile. In general lumea a fost foarte darnica la note, mai ales cel ce a completat Ancheta 17 :) . Numa eu unu m-am gasit sa pun tot soiul de note. Profesor din mine n-o sa iasa... 
 
Cert este ca cea mai buna intrebare a fost unanim recunoscuta shi ca Asachi a fost lidera in acest sezon shi la capitolul celor mai bune intrebari. Felicitari 
 
Imi pare rau pentru \"Adidas\" shi \"Trei muschetari\" (ca nu s-au plasat mai sus), insa aceasta demonstreaza ca concurenta a fost stransa shi ca clubul nostru nu sufera la capitolul calitatii intrebarilor.
 9 Scris de Octavian Sireteanu, la 07-01-2009 16:04
Gata. Am publicat toata informatia. Vedeti ca este si clasamentul detaliat.
 8 Scris de Octavian Sireteanu, la 07-01-2009 15:25
Natan, se ia in calcul media notelor. A fost la discretia fiecarui autor sa-si voteze sau nu intrebarile, si cu ce nota sa le voteze. Studiind anchetele, nu pot sa spun ca acest fapt a influientat prea mult rezultatele. Acusi public rezultatele.
 7 Scris de Natan Garstea, la 07-01-2009 12:50
Rezultatul final se va face dupa suma punctelor, sau dupa medie? Asta conteaza la notarea intrebarilor proprii: daca dupa medie, atunci se poate de a nu le nota, fiindca nu va influenta la rezultatul final, insa daca dupa suma, atunci apare o dilema si conflict de interese. Presupun ca majoritatea considera intrebarile pe care le-au trimis foarte bune, in acest caz ar trebui sa le noteze cu 6. Insa daca ne notam propriile intrebari, nu va fi corect fata de acei, care nu si-au notat intrebarile. Imi imaginez ca daca competitia e strinsa, fiecare punct conteaza... 
Daca se ia suma punctelor, poate ar fi cazul de pus fiecarui participant 6 puncte la intrebarile sale, cu exceptia cazului cind el singur si-a pus mai putin? Care va fi procedura?
 6 Scris de Octavian Sireteanu, la 06-01-2009 23:25
Atentie. Mai puteti sa votati intrebarile pana maine la 15:00, dapa care voi afisa rezultatele.
 5 Scris de Octavian Sireteanu, la 01-01-2009 22:55
Puteti deja sa completati ancheta cu notele pentru intrebarile din concurs. 
http://www.cuc.md/AnchetaTopIntrebari2008.rar
 4 Scris de Octavian Sireteanu, la 26-12-2008 16:16
Da, se accepta si vor putea fi afisate.
 3 Scris de Natan Garstea, la 26-12-2008 15:48
Intrebarile cu desene se accepta? Vor putea fi afisate si desenele?
 2 Scris de Fala Alexandru, la 23-12-2008 17:56
Ca de obicei zilele de lucru le incep cu uitindu-ma la ce se mai scrie pe www.cuc.md, pe urma poate mai scriu un comentariu, ma mai gindesc asupra celor scrise si cheltui pentrua asta cam vreo - 5-10 min. si apoi ma apuc de lucru. 
Insa dupa ce am citit azi mesajele de site, legate de Carnavalul Intelectual, nu mi-am putut gasi locul. Daca pina acum se mai tacea si se trecea cu vedera, cred ca a venit momentul sa spunem CLAR si DESCHIS: IN CLUB E CRIZA, mai bine spus un moment de VIRF AL CRIZEI. Si daca nu ne implicam riscam sa PIERDEM MULT, FOARTE MULT CA COMUNITATE. 
In club sunt oameni deosebiti anume prin calitati intelectuale: noi sunt cei mai buni studenti sau elevi, suntem apreciati ca niste lucratori buni pe la organizatiile pe unde activam,  
suntem premianti pe la concursuri si olimpiezi nationale si internationale si asta e numai o mica enumerare a performantelor intelectuale pe care le-am realizat. Noi suntem obisnuiti sa fim apreciati, datorita faptului ca suntem destepti. Iar cind se string multi oameni destepti, apare si dorinta de a se manifesta si ca rezultat al acestei tendinte se ajunge la concurenta- la o concurenta, deseori de o mare intensiate si de incordare emotionala. Normal ca citeodata se trece limita si concurenta duce la contradictii si chiar mai rau la conflicte. Daca trecerea limitei ar fi fost un fenomen efemer si ar avea o aparitie rara, cred ca nu ar fi mare motiv pentru ingrijorare. La noi insa CONFLICTUL este, deja, UN FENOMEN DE DURATA.  
E TIMPUL CA NOI TOTI JUCATORII INTELECTUALI SA FACEM CEVA, SA GASIM SOLUTIA PENTRU A DEPASI ACEASTA SATRE DE LUCRURI. 
Din acest motiv propun, chiar insist sa organizam o sedinta a clubului in care sa gasim calea spre pace (cred ca putem ajunge la o solutie de copromis- un fel de intelegere sau un pact, ce ar satisface toate partile). Cred ca cel mai bine este sa o facem acest lucru peste vreo 2-3 saptamini, dupa sarbatorile de iarna, va trece ceva timp si spiritele se vor mai calma, vom gindi mai la rece.  
Clubul de jocuri intelectuale este al nostru al tuturor, si situatia creata o putem solutiona mai bine numai prin unitate, vorba veche: unde-i unu nu-i putere, unde-s doi puterea creste. Acum a venit momentul sa aratam ca dorim sa jucam untr-un mediu pasnic si placut, si ca suntem in stare sa cream acest mediu.  
Sper ca propunerea sa fie sustinuta, deoarece fiecare din clubul nostru este o valoare a clubului si parerea lui conteaza. TREBUIE SA DEPASIM ACEASTA FAZA SI SUNT SIGUR CA NOI VOM FACE ACEST LUCRU! 
Va cer scuze ca prin acest mesaj diminuez din frumusetea evenimentului trecut si aduc o doza de discomfort.
 1 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-12-2008 14:16
Sa inteleg ca continuam traditia din anul trecut... super!!!!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
ultimul mesaj: 5 ani, 5 luni in urma
  • Octav : Hai
  • Vitalius : Intr-o buna zi cu Soare sper sa trec si eu pe-aproape :)
  • Octav : Vitalie, mai treci :)
  • Vitalius : ViaÈ›a e frumoasă, dar îmi este dor de CUC
  • Vitalius : Demult nunam băgat un comentariu aici.
  • timAK_47 : db.cuc.md - Request timeout. Cine poate reînvia serverul?
  • Vitalius : Așa o întrebare existențialistă: Dacă tot avem campionate externe organizate prin București, Timișoara, Praga, Anenii Noi, poate ar fi cazul să redenumim (sau cum se zice în popor - rebranding) Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale în ceva mai atotcuprinzător? De exemplu în loc de Moldovenesc să punem Românesc
  • Octav : Am actualizat Ratingul si Randamentul dupa Cupa Liceelor.
  • Octav : Am actualizat Ratingul È™i Randamentul după etapa 4.
  • Octav : Formularul - «link»
  • Doggyb0w : Salut , vreau să fac contestare la rezultatele de ieri , unde aÈ™ putea scrie cererea?
  • Octav : Am actualizat statisticile după etapa 3.
  • Octav : Am actualizat statisticile.
  • mariabirsan : mulțumesc, Octav, voi încerca :)
  • Octav : Vino la vreun eveniment anunțat și cred că găsești echipă pe loc.
  • mariabirsan : Salut, poate e stupidă întrebarea, dar amflu dacă pot fi primită în vreo echipă CUC. Participasem vreo 3 ani în urmă, acum vreau să revin, că îmi simt creierul în repaos.
  • Octav : Am vorbit cu mai mulți jucători și propunerea este să jucăm fotbal duminică (28 septembrie, de la 16.00, tot la Manej). Cine mai vrea să vină, sunteți bineveniți. Dacă aveți vreo minge bună, aduceți. Eu am s-o aduc pe cea cumpărată dată trecută, da-i cam ușoară.
  • Octav : Am făcut restore la baza de date și parcă merge normal site-ul, doar că s-au pierdut datele din ultimele zile ...
  • potpourri : Pentru că vrem să ne ascundem de ploaie, cupa Ö se deplasează la Paluba, ora 12:00. Stilul informal, participarea gratuită și atmosfera incendiară rămân aceleași :)
  • Octav : Pentru că săptămâna care vine avem finala de la Moldcell Cafe și după tabără mai am nevoie de pregătiri, TQ5 va avea loc cealaltă joi, la 24 iulie.
  • Liosha : contestatii
  • Octav : După Alejandro Falla a fost descoperit un alt tenisist cu potențiali suporteri în comunitate, pe nume Ivan Dodig, din Croația.
  • Zeleni : am vrut sa dau search, sorry :)
  • Zeleni : slogan logo
  • alexdelpier : Etapa de pe 3 noiembrie 2013 a fost cea mai frumoasa din toata istoria campionatelor
  • Octav : Vor mai fi. Urmăriți calendarul de pe site și noutățile de pe pagina de facebook.
  • Scarlet : In anul scoalar 2013-2014, vor mai fi concursuri?
  • Octav : Noroc!
  • Scarlet : hey, Salut la toti:)
  • Octav : Va fi la toamnă. Probabil în luna octombrie.

You have to login before you can shout!

Advertisement

On-line

Avem 6 vizitatori online

Ultimele comentarii

Campionatul CUC 2023...
Noi mergem la Biblioteca ...
02/12/23 10:21 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Atenție, la Chișinău v...
28/11/23 09:45 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Sezonul de vară 202...
Până la urmă, încheie...
21/09/23 09:44 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

QUIZUL #35
De data aceasta nu transm...
24/08/23 10:06 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Calcularea punctelor în ...
08/03/23 17:37 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Meniu Campionat

Superliga

XXXV Superliga 2019toam
      S V E I P
ASA ASA  30 18 8 4 44
SER SER  30 18 7 5 43
10L 10L  30 17 8 5 42
LAR LAR  30 13 8 9 34
WTH WTH  30 7 9 14 23
H5N H5N  30 4 6 20 14
MKT MKT  30 3 4 23 10