Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta

Retele sociale

YouTube
Patreon
 

EVENIMENTE

 

QUIZUL
Zilele de luni, 19:00
Lake House

Campionatul CUC
din 30 martie

 

Formulare

 

Proiecte

EPIQ

 

Zicerea momentului

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta. (legea lui Moisil)
 

Imagini CUC

Statistici despre site

Membri: 23965
Stiri: 2749
Linkuri: 14
Vizitatori: 35376350

CB Workflows

Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.
Acasa

BINE ATI VENIT PE PORTALUL JOCURILOR INTELECTUALE!
Nou pe site?
Afla mai multe despre noi, citeste intrebari si vezi imagini de la evenimentele noastre. In sectiunea privata, comenteaza opere de arta, discuta pe forum si scrie in bloguri. Poti deveni membru al unei echipe, participa la campionate si cupe. Cele mai bune ehipe intra intr-un rating, iar cei mai buni jucatori participa la Sedintele Elitare. 

Rezultatele Superligii  Rezultatele Ligii A  Rezultatele Ligii B  Rezultatele Ligii C  Rezultatele Diviziilor

Active Image Active Image CUC Cluj Club Orhei CUC Praga

    BIBLIA JUCATORULUI:
Codul Jocului Intelectual de Echipa cu Timp Fixat
Regulamentului Campionatului
Clarificarile Consiliului Strategic referitor la interpretarea Codului si a Regulamentului
Ghidul pentru depunerea si analiza contestatiilor
Ghidul organizatorului de etapa

 
Sezonul de Vara 2008: Cupa Intel
Evaluare Utilizator: / 3
SlabExcelent 
Index Articole
Sezonul de Vara 2008: Cupa Intel
Pagina 2
  

Echipa Mix a castigat Cupa Intel, confirmand titlul de Campioana a Superligii. Totusi, lupta a fost foarte stransa pana la sfarsit, iar departajarea s-a decis pe cateva intrebari, la limita. In grupa finala au evoluat patru echipe - Mix, Asachi, Lareme si 10 lei. Dupa jocurile directe trei dintre aceste echipe - Mix, Asachi si Lareme au acumulat cate 6 puncte si au fost departajate de numarul total de raspunsuri corecte in jocurile din grupa finala. In finala s-au calificat astfel Mix si Lareme. In jocul direct compus din 10 intrebari, Lareme a iesit inainte dupa primele cinci, dar Mix a reusit sa revina castigand runda la un punct diferenta.

Descarcati de aici fisierul cu rezultatele desfasurate ale etapei finale a Cupei Intel.

Descarcati de aici rezultatele desfasurate ale etapei de calificare.  

Jack-Poturi (numai la etapa de calificare): Lareme (2), Turnul Alb, H5N1, Mix, Asachi (cate 1).

Cupa Intel a fost prima cupa deschisa a verii 2008, organizata în două etape. Prima etapa – Preselectia, s-a desfasurat pe 18 mai 2008 in incinta Muzeului National de Arhiologie şi Istorie a Moldovei unde s-au înfruntat 18 echipe (vezi echipele participante mai jos).

Datorita situatiei din final, cand doua echipe au inregistrat acelasi numar de raspunsuri corecte, acelasi numar de Intel-jokeri şi acelasi numar de Intel Trick, organizatorii au decis ca in etapa finala sa se califice, nu 8 echipe cum era stabilit initial, ci 9 echipe (vezi echipele finaliste mai jos).

Iata lista celor noua echipe finaliste: Acord, Asachi, Mix, Lareme, 10 lei, Extazy, WTH, Chipitoc, Zombii.


Cupa Intel este o cupa deschisă la care poate participa orice echipă cu rating mai mare de 2.00 şi care are la activ cel puţin o prezenta in campionatul regular organizat de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

Cupa Intel s-a desfasurat în doua etape:

¨      Preselectia s-a desfăşurat pe 18 mai 2008 cu începere de la ora 11.30 în incinta Muzeului National de Arheologie si Istorie a Moldovei situat pe Str. 31 August 1989 nr.121 A, Sala Albastra.

¨      Etapa „Finala” s-a desfasurat pe parcursul a doua zile – 21-22 iunie 2008.

Regulamentul de joc

CUPA INTEL 2008

Cupa Intel 2008 este o competitie deschisa echipelor din cadrul Clubului Moldovenesc de jocuri intelectuale (in continuare CMJI).


I. Organizatori

1.1. Organizator al acestei cupe este echipa INTEL.
1.2. Toate deciziile referitoare la organizarea competitiei si participanti sunt luate de Comitetul de Organizare, in componenta:
-Mihai Garnet
-Vadim Culea
-Victoria Coroban
-Zina Adam
-Valentina Acciu
-Sergiu Stati
1.3. Deciziile referitoare la situatii de joc vor fi luate de juriul concursului, care va fi anuntat inainte de fiecare etapa.

II. Participantii

2.1.În concurs vor participa echipele înregistrate în Ratingul CMJI.
2.2.
Echipele doritoare de a se înscrie vor fi cotate in Ratingul CMJI la momentul înscrierii cu un punctaj mai mare de 2,00.
2.3.
Echipele doritoare de a se înscrie vor avea la activ minimum o participare în cadrul Campionatului regular organizat de CMJI.
2.4.
O echipa este compusa obligatoriu dintr-un capitan si 5 jucatori. O echipa are dreptul de a inregistra si doi jucatori de rezerva.
2.5.
Jucătorii unei echipe sunt aceeaşi pentru ambele etape ale concursului. Este interzisă situaţia cînd un jucător evoluează în prima etapă pentru o echipa, iar apoi in a doua pentru altă echipa.
2.6.
Pentru a participa, echipele trebuie sa se inregistreze completand formularul disponibil pe site-ul www.cuc.md pana pe data de 15 mai 2008, ora 17.00.
2.7.
Lista definitiva echipelor participante va fi anuntata la 16 mai 2008. 

III. Desfasurarea competitiei

3.1. Competitia se va desfasura în doua etape.
3.3.
Etapa „Preselecţie” se va desfasura pe 18 mai 2008 cu începere de la ora 11.30 în incinta Muzeului National de Arhiologie si Istorie a Moldovei situat pe Str. 31 August 1989 nr.121 A, Sala Albastra.
3.4.
Etapa „Finala” se va desfasura pe parcursul a doua zile – 21-22 iunie 2008. Ora si locul desfasurarii vor fi anuntate pe 16 iunie 2008.

IV. Preselectia

4.1. Etapa „Preselecţie” va fi organizată în 4 runde a cite 10 intrebari.
4.2.
Fiecare intrebare raspunsa corect va aduce in contul echipei un punct.
4.3.
In cadrul fiecarei runde vor fi enuntate 2 intrebari cu un grad de dificultate mai mare decit restul intrebarilor care, in eventualitatea unui raspuns corect va permite echipei sa isi adjudece un INTEL-JOKER.
4.4.
In cadrul fiecarei runde vor fi enuntate 2 intrebari-bancuri, fiecare echipa care va raspunde corect la o intrebare de acest tip va acumula un INTEL-TRICK.
4.5.
Dupa cele 4 runde jucate se va intocmi Clasamentul final conform numărului de puncte acumulate de fiecare echipă. Rezultatul final al fiecărei echipe se va calcula prin sumarea punctelor acumulate in cele 4 runde.
4.6.
Concomitent cu intocmirea Clasamentului final al competitiei se va calcula si Clasamentul echipelor conform INTEL-JOKER-ilor şi INTEL-TRICK-urilor acumulate de echipe.
4.7.
In etapa „Finala” se vor califica primele şapte echipe din Clasamentul Final şi echipa care a acumulat cei mai mulţi INTEL-JOKERI, minimum 5. În cazul cand nici o echipa nu acumulează 5 INTEL-JOKERI in etapa „Finala” se califica echipa situata pe locul VIII in Clasamentul Final.
4.8.
In situatia cand doua sau mai multe echipe acumulează acelasi numar INTEL-JOKERI, departajarea se face dupa numarul de intrebari acumulate in concurs. Daca si dupa acest criteriu echipele se afla la egalitate, atunci echipa cu cei mai multi INTEL-TRICK (cumulat cu rezultatul Intel-Joker şi rezultatului Clasamentului final) va avea dreptul sa evolueze in etapa urmatoare.
4.9.
Codul vestimentar al etapei va fi unul Semi-clasic, excluzind articole de vestimentatie sport.
4.10. 
Locul echipelor in sala de joc va fi prestabilit de organizatori prin tragere la sorţi.

V. Finala

5.1. Etapa „Finala” se va desfăşura pe parcursul a dou zile – 21-22 iunie 2008. Ora şi locul desfăşurării vor fi anunţate 16 iunie 2008.
5.2.
In prima zi a etapei „Finale” cele 8 echipe calificate vor fi impartite in 2 grupe a cate 4 echipe fiecare.
5.3.
Echipele vor concura dupa sistemul fiecare cu fiecare. Jocul va fi organizat in 3 runde a cate 10 intrebari, stabilidu-se la final un clasament pentru fiecare grupa.
5.4.
Clasamentul în grupa se va stabili dupa cum urmeaza: primul criteriu – numarul de puncte acumulate; al doilea citeriu – numarul de raspunsuri; al treilea criteriu – numarul de INTEL-JOKER acumulati în etapa „Preselecţie”.
5.5.
Echipele de pe locul 1 si locul 2 din ambele grupe se vor califica in Grupa Finala si vor avea dreptul de a concura pentru titlul de Campioana a competitiei. Aici se va folosi acelaşi sistem de joc – fiecare cu fiecare.
5.6.
Echipele de pe locurile 3 si 4 din ambele grupe vor concura pentru locurile 4-8.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 22578

  Comentarii (154)
 154 Scris de Jora Andreievici, la 27-11-2008 18:56
cu ce placere imi amintesc de vara ;)
 153 Scris de Marcel Spataru, la 06-07-2008 10:24
nimeni nu zice nimic de sezonul de vara? 
ceva cupe cineva?
 152 Scris de Natan Garstea, la 26-06-2008 14:18
Da nu... voi acolo toti sunteti rai... ;) 
Abia vineri... Imi pare foarte rau, dar am mult de lucru zilele astea.
 151 Scris de Marcel Spataru, la 26-06-2008 14:09
Perfect de acord cu Natan. 
 
Natan, cand ajungi la tabara?
 150 Scris de Natan Garstea, la 26-06-2008 10:08
Da eu sunt de acord cu Roman ca chiar au fost lucruri dezagreabile pe site. Si cine spune ca a fost tot ok si ca toti au fost amabili, cred ca sau incearca sa potoleasca spiritele, sau se ascunde dupa formalism. In realitate, au fost mai multe mesaje dure, dar in care s-a respectat formal un mod decent de adresare - fie ca nu s-a indicat direct cui sunt adresate insinuarile, fie ca eu fost imbracate intr-o forma mai respectuoasa. Si, desigur, tot textul pestriteaza de scuze - la noi pe cuc.md e bon tone sa insulti pe cineva, si apoi imediat sa-ti ceri scuze, si atunci se considera ca nici n-ai insultat.
 149 Scris de Roman Leca, la 26-06-2008 09:47
in plus, eu nici pe departe nu-s intruchipare a moralitatii ca sa judec pe altii :zzz :zzz
 148 Scris de Roman Leca, la 26-06-2008 09:45
sa-mi fie iertat atunci. eu sub bun simt intelegeam un comportament mai.. britanic, cred :) nu cenzura. oricum, nu incercam sa trag de obraz pe nimeni, si MAI ALES sa ironizez pe cinvea. 
daca privim cu un pas inainte, discutia asta e feedback pentru cupa, si, intrucat, kiar tu, Marcel, ai spus ca asteptam cu nerabdare alte cupe, eu tind sa cred ca, pe plan general discutia trebuie sa poarte un caracter mai mult pozitiv. ca sa nu descurajam lumea. 
nu ma indoiesc de faptul ca tu si Octavian n-ati schimbat relatiile.  
dupa cum am mai spus, voi sunteti etalon pentru multa lume, si indraznesc sa spun ca eu nu fac exceptie. sunteti mult prea departe ambii de lista cu oameni pe care i-as acuza de imoralitate :grin
 147 Scris de Marcel Spataru, la 24-06-2008 22:30
Nu vad de ce ati fi socati. 
Da, nu e bine ca lumea nu este de acord in privinta intrebarilor, dar e normal sa se discute pe un site, ca de asta exista functia de comentarii. 
 
Octavian: daca scrii un comentariu pe site, mai ales asa un comentariu, e normal ca lumea o sa reactioneze si o sa comenteze.  
De aceea o mica parte din vina o ai si tu, pentru ca ai provocat aceasta discutie.  
Desi eu nu as numi-o vina, ci responsabilitate. 
Asta ca sa nu ma acuze cineva de imoralitate ;)
 146 Scris de Marcel Spataru, la 24-06-2008 22:19
Roman, exagerezi. 
Nu cred ca eu sau Octavian am fost lipsiti de bun simt. 
Nimeni nu a injurat, ambii ne-am expus parerile si parca n-am ajuns la certuri directe. 
Uneori am fost mai ironici, dar nu ne-am ofensat reciproc. 
Octavian m-a suparat cu concluziile lui. Stiu ca si eu l-am suparat pe Octavian. Dar cred ca ambele lucruri au fost pe fundalul sensibilitatii acumulate duminica. 
Imi cer scuze daca am creat emotii negative, dar cred ca ele chiar au fost in limita acelui bun simt la care faci referinta. 
 
Si inca ceva - eu chiar am incercat sa scriu la obiect, dar se pare ca in afara de trei-patru persoane, nimeni nu s-a inclus in discutia problemei in sine, ci doar a "moralitatii" sau "amoralitatii" discutiilor, ca moralisti, ceea ce e incomparabil mai simplu de facut. 
Iata chiar si tu, fara a te expune cu parerea referitor la obiectul discutiei, sari imediat cu moralitatea. Vezi, e usor... 
Dar incearca sa comentezi obiectul discutiei. 
(numai sa nu-mi spui ca aceasta observatie a mea te supara sau e imorala) 
 
Cat priveste relatia mea cu Octavian - chiar astazi ne-am vazut si am lucrat impreuna pentru tabara.  
Relatiile noastre interpersonale nu au avut de suferit din cauza parerilor neimpartasite pe site. 
 
Iar Cupa a fost intr-adevar super, ai dreptate, am spus-o si acolo, mai repet si acum. 
Cei care au fost stiu despre ce este vorba.
 145 Scris de Octavian Sireteanu, la 24-06-2008 22:15
Roman, nu era necesara ironia. Mai ales ca se terminase discutia. Tot ce am facut eu este ceea ce am promis echipei Intel - sa scriu un comentariu mare despre intrebarile care nu mi-au placut. Eu nu sunt vinovat ca se implica persoane care n-au treaba si incep sa provoace. 
Sandu, te cred.
 144 Scris de Sandu COICA, la 24-06-2008 22:03
Sunt socat de ce-am citit pe aceasta pagina... Regret ca asemenea dispute se intampla tot mai des in ultimul timp in cadrul Clubului...
 143 mda..
Scris de Roman Leca, la 24-06-2008 19:08
pentru Marcel si Octavian, fac referinta la propozitia pe care o vedem cand incepem a scri un comentariu pe CUC. dak tot a avut cineva tupeu sa faca regula din bun simt, si daca tot am riscat sa respectam aceasta regula, nu vad motiv veritabil de a face abstractie de ea in aceasta discutie. 
 
Focusati atentia asupra evenimentului din puncte de vedere mai importante. eu nu cred ca cineva a venit sa stranga lauri si sa ia cupe. Eu, spre exemplu, am venit pentru placerea de a juca. 
 
Atat Marcel, cat si Octavian, sunt etaloane pentru multi oameni din CUC. la sensul competitiv al cuvantului. cred ca mai mult de jumatate din mesaje ar trebui mutate in privat. tre sa cad de acord cu Viorel, ca discutia se preface in circ. 
 
ah da. Veronicai. mEa culpa. cu "e" se priveste mai frumos ;-) sper sa nu faci isterica :D
 142 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 17:01
da ce se intampla rau? 
Mix castiga pe nedrept Cupa Intel? 
asta se intampla rau? 
atunci nu trebuie "Let it Be",  
trebuie de cerut scuze public! 
 
eu imi cer scuze ca am castigat pe nedrept Cupa Intel! 
 
(eu inca mult timp am sa va bat la cap :) )
 141 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-06-2008 16:57
let it be, let it be ...
 140 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-06-2008 16:54
2 Cristian: mai tii finte cind am dedicat, inclusiv si tie, acest cintec? 
Il ador!!! 
E unul ce tre cintat de fiecare data cind se intimpla ceva rau 
deci: 
Let it be, let it be, ..... :zzz
 139 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 16:52
ai dreptate, alexandru,  
iti dai seama ca eu nu am de gand sa schimb nici un rezultat. e un fel de ironie ceea ce am scris in acest sens, nu vezi? 
 
dar parca tot as vrea sa fac dreptate, pentru ca Octav a zis ca s-a facut o nedreptate.  
e normala asa o tendinta. 
sau poate Octav nu avea dreptate atunci cand a spus ca s-a facut o nedreptate. 
sau poate eu nu aveam dreptate atunci cand am spus sa fac dreptate echipei careia i s-a facut o nedreptate? 
(v-ati incurcat?) 
===== 
Reamintesc ca primul meu mesaj a fost orientat spre analiza intrebarilor, in care mi-am expus parerea si in unele puncte am fost de acord cu Octav. 
 
Mai departe insa am considerat necesar sa raspund la acuzele de a fi castigat pe "influentei", a contestatiilor si asa mai departe. 
 
===== 
PS. O vorba veche spune ca "nemultumitului i se ia darul". Eu cred foarte mult in ea.
 138 Capatina Alexandru
Scris de Andrei Lutenco, la 23-06-2008 16:36
Marcel, doar intelegi destul de bine ca nu pot fi toti multumiti intotdeauna, se mai intimpla si asa. Octav avea motivele lui s-o faca, si nu e nevoie de facut dreptate, mai ales de schimbat rezultatul sau mai nu stiu ce. Gata, cupa s-a terminat si avem cistigator, nu mai schimbati nimic din cauza unei opini. Nici mie nu mi-au placut intrebarile, da asta e, baietii sau straduit oricum si nu e vinovat nimeni ca n-au fost pe gustul meu. Nu cunosc cazuri cind vreo ekipa sa se fi folosit de pozitita lor ierarhica, si cunoscind foarte bine ekipa Mix, n-as spune ca-s baieti din astia. Asa ca nu e nevoie de skimbat nici un rezultat. Viata e un joc cine nu joaca pierde, cred ca si despre cuc se poate spune la fel, pierd doar acei ce nu joaca. :zzz
 137 Scris de Capatina Cristian, la 23-06-2008 16:20
When I find myself in times of trouble, mother Mary comes to me, 
speaking words of wisdom, let it be. 
And in my hour of darkness she is standing right in front of me, 
speaking words of wisdom, let it be. 
 
Let it be, let it be, let it be, let it be. 
Whisper words of wisdom, let it be. 
 
And when the broken hearted people living in the world agree, 
there will be an answer, let it be. 
For though they may be parted there is still a chance that they will see, 
there will be an answer. let it be. 
 
Let it be, let it be, ..... 
 
And when the night is cloudy, there is still a light, that shines on me, 
shine until tomorrow, let it be. 
I wake up to the sound of music, mother Mary comes to me, 
speaking words of wisdom, let it be. 
 
Let it be, let it be, ..... :zzz
 136 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 15:42
Da de ce this is going nowhere? 
Chiar foarte concret rezultat avem la moment: 
Octavian, capitanul echipei Asachi, considera ca echipa Mix a castigat pe nedrept Cupa Intel 
(Poate ca intreaga echipa Asachi considera astfel, iar Octavian este purtatorul ei de cuvant?) 
Este un rezultat foarte concret al discutiei noastre. 
Iar eu ca reprezentant al echipei Mix vreau sa se faca dreptate si vreau ca Octavian sa desemneze pe cel care trebuie sa faca dreptate.  
Daca trebuie, intoarcem diploma si cartea inapoi. 
Iata asta va fi finalitate!
 135 Scris de Capatina Alexandru, la 23-06-2008 15:35
incercam sa schimb tema ca this is going nowhere.
 134 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 15:28
Viorel,  
ei iaka.  
tu deamu citesti ceea ce eu nu am scris. 
eu je nu am vrut sa-ti arat tie cartonase,  
prosta tu ai inceput cu treaba asta si eu am explicat de ce nimic anormal nu se intampla acum pe site. 
 
Sandu... ce de Extazy?
 133 Scris de Capatina Alexandru, la 23-06-2008 15:25
Daaa!!! si sa nu uitam de Extazy
 132 Scris de Viorel Chihai, la 23-06-2008 15:20
Ok, Mea Culpa ca m-am bagat in discutia data. Imi dau mie insumi un cartonas rosu si ma retrag incetisor.
 131 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 15:13
Da care a fost in mod concret incalcarea mea? 
Ma autopedepsesc daca imi spui. 
Ca am raspuns la niste comentarii? 
Pai de asta si exista functia de comentarii, nu? 
==== 
E usor sa zici - calmati-va, hai sa fim prieteni, vrem sa dezvoltam un club al frumosului, etc. 
Dar e mai greu sa accepti ca niste oameni pur si simplu discuta? 
Nu am folosit limbaj necenzurat, am expus idei. Ce e rau in asta? 
Nici Octavian, nici eu, nici altcineva nu cred ca au intrecut limitele bunului simt, asa ca nu cred ca e oportun ca cineva sa inchida discutia in locul nostru. 
Vom vorbi atata cat vom dori si cat ne vor permite cei 150 MB ai saitului, or atata avem pe server si pentru asta s-a platit aceasta adresa, ca oamenii sa poata discuta.
 130 Scris de Viorel Chihai, la 23-06-2008 15:13
Mai jos am scris eu, nu Marcel.
 129 URGENTA!!!
Scris de Victoria Coroban, la 23-06-2008 15:07
Va rog mult, dati-mi un nr. de mobil a cuiva din Chipitoc, pe mesaje private!!! 
 
Va multumesc! 
Victoria
 128 ggg
Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 15:06
Da as arata :) Asa cum arbitrul i-a alungat pe cei 2 antrenori (din meciul Germania - Austria).
 127 Scris de Capatina Cristian, la 23-06-2008 14:51
27 Scris de Natan Garstea, la 23-06-2008 12:54 
La urma tot Lina a scris? 
NU ERA LA SPATELE MEU =]
 126 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 14:45
Mesajul care incepe cu "Viorel, hai concret" l-am scris eu. 
Gliuk al saitului.
 125 Premii
Scris de Victoria Coroban, la 23-06-2008 14:45
Dragi colegi, 
 
Pana una alta, noi am ramas cu niste premii nedate. Nu am niciun contact de la echipele Asachi si Chipitoc pentru abonamentele la Jurnal de Chisinau. Am nevoie cat mai repede de cate un nume si o adresa de la fiecare echipa.  
 
In plus, in valtoarea emotiilor si a oboselii, mia culpa nu am anuntat inca un premiu pentru ocupanta locului 5 - 2 invitatii la Teatrul "M. Eminescu".  
 
Cred ca aceasta Cupa ca si alte competitii din cadrul Clubului sunt o buna dovada ca mai avem de lucru si multe sunt de imbunatatit. De aceea, propun sa venim cu propuneri constructive, solutii concrete. De exemplu, traininguri despre cum se formuleaza intebari. Eu sunt un membru destul de proaspat in Club. Poate s-au mai facut astfel de activitati, dar oricum cred ca nu ar strica sa mai facem. Si nu doar in cadrul taberelor. Le putem face si in oras, in conditii fara mari pretentii de confort si pauze de cafea.
 124 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 14:44
Daca am adus ceva argumente si am facut referinta la preliminarii, e pentru a arata ca echipele  
AU FOST TRATATE IN MOD EGAL si i s-a facut dreptate fiecareia IN DEPENDENTA DE CIRCUMSTANTE. 
 
Nu am aratat asta pentru a demonstra ca o echipa este mai bine tratata decat alta, ceea ce a pretins capitanul echipei Asachi.
 123 Scris de Viorel Chihai, la 23-06-2008 14:42
Viorel, hai concret. 
Mie mi-ai arata cartonas rosu? 
De ce ti-e sila? 
E o discutie normala, eu pe nimeni nu am ofensat. 
Poate doar cu un pic de ironie. 
Dar nu vad nimic rau in faptul ca lumea isi expune parerile si sentimentele, inclusiv Octavian. 
Si cred in continuare ca limitele bunului simt nu au fost intrecute de nimeni, iar atunci cand cineva s-a apropiat de aceste limite, imediat si-a cerut scuze. 
 
Noua, adica echipei Mix, ni s-a spus clar si PUBLIC ca am castigat pe nedrept. 
Eu consider aceasta un atac la demnitatea echipei si vreau explicatii. 
 
Viorele, raspunde clar, da sau nu, am dreptul sa cer aceste explicatii in calitate de jucator al echipei MIX?
 122 Scris de Capatina Alexandru, la 23-06-2008 14:39
Da s-ar putea sa retipariti diploma cu numele Extazy ;)
 121 Scris de Viorel Chihai, la 23-06-2008 14:37
Sa fi fost arbitru as fi aratat acuma cartonase rosii la unii jucatori! Pentru comportament nesportiv!!!!!!! Unde e jocul, faceti deja o conferinta de presa :) 
Deja e ridicol ceea ce vad acuma si imi este foarte interesant unde va ajunge! Care este limita? Cine pe cine? 
Oare asta e scopul?????? 
Sincer imi este sila sa citesc aceste comentarii. Cum spunea o persoana, ori comentariile de pe cuc.md, ori prime.md - nu vad nici o diferenta. 
Asa ceva nu e normal. Sper ca acesta sa fie ultimul meu mesaj pe aceasta tema. 
 
P.S.: Lasati va rog "orgoliile" intr-o parte, daca o sa incepem fiecare sa ne aratam ceea ce avem, o sa ajunga foarte si foarte rau. Fiti mai indulgenti ca suntem doar o FAMILIE!
 120 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 14:34
Si daca tot se face comparatie intre MIX si ASACHI. 
Reamintesc ca in calificarile aceleiasi Cupe INTEL anume Asachi a depus o contestatie DE FORMULARE a intrebarii, cand toti ceilalti au inteles clar despre ce este vorba (nu mai tin minte exact intrebarea). 
Acea contestatie a fost acceptata si astfel echipa Asachi a intrecut echipa Mix cu un punct. 
La sfarsit, Mix a depus o contestatie pe o alta intrebare (cu inmormantarea prim secretarilor), care nu a fost acceptata. 
Astfel, Asachi a castigat atunci un punct in fata noastra datorita unei contestatii de rejucare (atunci ei au raspuns corect la intrebarea rejucata, iar noi am gresit). 
 
Mix nu a facut atunci asa un taraboi si nu a afirmat ca Asachi a castigat pe nedrept.
 119 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 14:24
Echipei Intel: 
Retipariti, va rog, diploma pentru locul intai cu numele echipei ASACHI. 
 
Lui Natan: 
Ada, te rog, DEXI-ul primit ieri drept cadou, pentru ca el, conform dreptatii, apartine echipei Asachi. 
 
==== 
Lui Octavian: 
http://www.cuc.md/umbre.jpg 
Octavian, da sub picioarele jucatorului aia ce e? 
Or eu nu am explicat clar ca orice corp care nu e iluminat din toate partile lasa o umbra pe partea din care nu este iluminat? 
 
Tu chiar ma faci orb, noi ieri nu am privit acelasi meci? 
 
==== 
Octavian,  
Daca vrei sa ma convingi ca am castigat pe nedrept, poti te rog sa prezinti in detaliu, asa cum am facut eu, tabelul cu rezultate in dependenta de cum ar fi trebuit sa arate clasamentul daca se accepta tot ce ati vrut voi?
 118 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-06-2008 14:12
Noi am raspuns 0 la intrebarea cu umbrele. 
Iata o imagine clara unde nu se vad umbre. 
http://www.letsgodigital.org/images/producten/1848/testrapport/wesley-snijder-ek-2008-fotos.jpg 
(Italia – Olanda, meci desfasurat seara) 
 
- "Mihaela, nu ar fi schimbat nr. de puncte, dar ar fi schimbat nr. de raspunsuri, si eram la doar 1 raspuns in spatele vostru" - asta era si pentru Marcel, nu faza cu reflectoarele.
 117 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-06-2008 14:11
Marcel, as vrea sa consider altfel, dar chiar consider ca Mix a castigat pe nedrept. Asta simt si nu pot sa fac nimic. Imi pare rau.
 116 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 14:09
Octavian, becurile sunt pe circumferinta, e adevarat. 
Da noi vorbim de umbre, nu de becuri. 
Iar efectul pe care l-am vazut aseara erau 4 umbre -  
l-am vazut cu ochii mei.  
Chiar nu e clar? 
In plus, reciteste in mesajul meu initial - constestatia echipei MIX era DE A NU ACCEPTA raspunsul zero, pentru ca umbre SUNT!
 115 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 14:07
Reamintesc ca parerea mea este ca Asachi si Lareme au fost nedreptatite la intrebarea cu vrajitoarele, in care versiunea lor era intr-adevar duala. 
 
Asta insa nu schimba cu mult datele problemei din punct de vedere competitional, eu am explicat in mesajul ala lung de mai jos.
 114 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-06-2008 14:06
Intrati aici - http://www.soccernowonline.com/euro2008stadiums/ 
sau aici 
http://www.worldstadiums.com/stadium_menu/tournaments/euro2008.shtml 
 
si o n-o sa gasiti nicaieri cele 4 turnuri de iluminat cu care sunt deprinsi compatriotii nostri. Becurile sunt amplasate pe toata circumferinta stadionului.
 113 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 14:05
Poate asta inseamna ca Asachi nu depune contestatii corecte. Nu accepti si asa o concluzie? 
Ori undeva este scris ca unei echipe trebuie sa i se accepte un anumit procentaj din contestatii? 
Si asa, ca printre altele, MIX a depus din proprie initiativa doua contestatii la Cupa Intel: 
una cu inmormantarea primilor secretari, in calificari 
si alta cu inmormantarea ca parte a vietii, in finala. 
O data ni s-a dat dreptate, alteori nu. 
De unde ai luat ca la MIX se accepta aproape totul? 
 
Concluziile pe care le faci chiar ma duc la gandul ca tu consideri ca Mix au castigat pe nedrept.
 112 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 13:58
Mesajul de mai jos a intentionat sa aduca anumite clarificari la replica: 
"Inca ceva - cele 4 reflectoare erau pe stadionul republican, nu la campionatul mondial. Asta-i si pentru Marcel care nu intelege cum a, fi mers mai departe." 
Pur si simplu Octavian a spus clar in mesaj pe cine este suparat (aproape pe toata lumea), iar eu nu vreau sa fiu in aceasta lista (cum nu cred ca merita ceilalti sa fie). 
 
Ce a raspuns totusi Asachi la intrebarea cu reflectoarele?
 111 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-06-2008 13:57
Diferenta intre Asachi si Mix este ca noua ni se refuza totul, iar Mix-ilor li se accepta aproape totul. Asta pentru Marcel.
 110 Scris de Capatina Alexandru, la 23-06-2008 13:56
Eu zic o finala Spania-Germania, unde Spania cistiga in sfirsit si cupa.
 109 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-06-2008 13:55
Ma bucur ca s-a calmat lumea si a inceput sa fie amabila si rationala. 
Totusi, la intrebarea cu vrajitoarele n-aveti dreptate orice dovezi n-ati aduce, atata timp cat v-am aratat o sursa exacta in care este fix raspunsul nostru. Pentru autoare: cum adica zici ca acolo nu era vorba de Lacul Vrajitoarelor. Atata timp cat nu s-a mentionat nici un lac exact, eu pot sa-mi inchipui orice lac vreau. Sau la lacul x vrajitoarele se scufundau, iar la lacul y ele se innecau? Daca tot mi-ati spus ca trebuie sa stiu sa pierd cu demnitate, atunci invatati-va si voi sa recunoasteti cu demnitate ca ati gresit. 
 
P.S. Pentru cei care nu stiu, eu tot vin la jocuri sa primesc placere, nu ca sa inving, nu ca sa primesc premii si nu ca sa ma dau destept si mare pe langa organizatori si ceilalti participanti. 
 
P.S.2 Multumesc echipei Intel ca ati organizat cupa. Asta fara ironie. Eu nici nu eram sigur ca o sa continue. Astfel de evenimente mai trebuiesc repetate. Numai ca trebuie de atras o atentie deosebita la ceea pentru ce se venim toti - intrebarile. Cred ca o sa incercam si noi sa facem vreo cupa asta vara, poate nu singuri, dar impreuna cu alte echipe. Mai vedem.
 108 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 13:54
Daca tot mi s-a adresat un mesaj de catre Octavian: 
Nu, Octavian, experienta mea de vizionare a meciurilor nu se limiteaza la Stadionul Republican. 
Chiar aseara in timpul meciului Spania-Italia am numarat clar patru umbre la jucatori. 
Sper ca nu crezi ca nu pot numara pana la patru, ori ca vad mai prost pentru ca port ochelari. 
===== 
Chiar mi-i interesant cine a auzit si de unde informatia aia cu tehnologia super performanta de iluminare.  
Nu de alta, dar vreau s-o citesc si eu. Poate pe vreun stadion ea chiar exista... 
Desi "menea terzajut smutnye somnenija" ca cineva acolo "vydaval zhelaemoe za deistvitel'noe".  
===== 
La moment eu am calculat 4 contestatii la Asachi si maximum 3 la Mix, desi in realitate a fost una. 
Asa ca imi este extrem de neplacut ca anume echipa MIX (care da, a jucat mai emotiv, dar asta nu s-a rasfrant asupra rezultatului) a fost invinuita de influenta asupra organizatorilor.
 107 Scris de Fala Alexandru, la 23-06-2008 13:54
Felicitari echipei Intel! O organizare superba.  
Despre situatia creata. 
Baieti deloc nu e bine!  
Da este concurenta, este dorinta de a cistiga si dorim sa fim primii,dar de ce trebuie ca in final sa raminem dusmani? 
Eu deja am asistat la ruperea relatiilor din cauza jocului de CUC. In primul campionat, Kapra si TD realmente, se mincau unii pe altii pentru titlu si ce-a iesit, sfada si ofensari, si pina azi relatiile intre unii membri ai fostelor echipe oponente sunt cam reci. Si asa ceva nu doresc sa se mai repete, vreau sa construim o casa a intelegerii si a dragostei pentru inteligenta (asta si la propriu si la figurat) 
Reiterez: ceea ce facem noi trebuie sa vina din dragoste si trebuie sa putem face compromisuri si cedari. Intel si-a spus decizia pe margine raspunsurilor, noi trebuie sa acceptam. Da avem dreptul sa obiectam, insa deloc nu e bine sa apara certuri. Nici eu ieri nu trebuia sa fac replica cu Ghandi si pentru acest lucru IMI CER SCUZE!... 
 
Amintiti-va ce spunea motanul Leopold: 
Rebeata davaite jiti drujno!
 106 Scris de Viorel Chihai, la 23-06-2008 13:43
Iaka si Spania a cistigat de la Italia. 
 
Ce preziceri despre urmatoarea semifinala? 
 
Traiasca Fotbalul si .... Berea!!!!!
 105 Scris de Vadim Culea, la 23-06-2008 13:17
Octavian,  
m-am referit la scuzele pentru observatiile tale mentionate in mesaj.  
Dar, am cerut scuze de la toti cei care nu s-au simtit atit de bine la Cupa, adica inclusiv de la tine (dupa parerea mea). Imi pare rau daca nu am fost atit de explicit.  
In plus, accentuez ca in Echipa Intel nu exista membri care ar avea ceva impotriva vreunei echipe din Club, inclusiv impotriva Asachi, pentru toti membrii careia avem deosebite admiratii si respect pentru cunostinte avansate si capacitati intelectuale.  
 
De asemenea, rog sa accesati link-ul care indica sursa intrebarii cu \"vrajitoarele\". Sper ca veti intelege ca am avut dreptate. 
 
O zi frumoasa la toti!
 104 Calm si
Scris de Mihai Girnet, la 23-06-2008 13:04
Dupa parearea mea, situatia trebuie sa ia o intorsatura de 180 grade. Eu inteleg ca toata lumea vrea sa castige si atunci cand consideri ca ai fost nedreptatit reactionezi si cauti in multitudinea de motive pe care le ai in cap, cateva care ti se par culmea... si ataci! 
Insa, motivul pentru care Intel a organizat Cupa Intel a fost unul total si total diferit. Si dupa atata munca, dragi colegi, va asigur ca NICIODATA, nici macar un membru al echipei Intel nu va accepta ca sa fie partinitor sau sa infleunteze oarecum rezultatul. pe linga spiritul competititional, mie CUC, imi ofera o relaxare unica, care nu o pot lua de niciunde altundeva. II rog pe toti acei implicati in aceste dispute sa reflecte inca o data pentru ce sunt membrii ai clubului.  
Incercam impreuna sa construim ceva si se vede in actiunile si gindirile noastre ca credem in ceea ce facem! 
Faptul ca unii joaca mai bine si altii mai putin bine, unii au mai multa inspiratie si altii mai putina, unii sunt mai fericiti si altii mai putin[, sa nu uitam ca manastirea care o cladim are nevoie de o ANA. si ANA in cayul nsotru nu e o persoana sau alta, suntem noi impreuna.  
 
Sper ca putem sa recunoastem castigatorii si meritele organizatorilor, chiar daca unii dintre noi mai au rezerve.  
 
O zi buna tuturor si sper sa ne intalnim cat mai curand pentru o competitie!
 103 Scris de Acciu Valentina, la 23-06-2008 12:59
era vorba despre articolul " Totul despre vrajitoare", doar ca in rusa
 102 Scris de Mihaela Isac, la 23-06-2008 12:58
octavian, nu cred ca tre sa fii suparat, nu am nimik impotriva ekipei Asachi. Din contra, daca mai tineti minte, kiar ne-am bukurat cand voi v-ati calificat in alea 4 ekipe.  
Eu aici doar diskutam intrebarea de la CUC si faptul ca cineva din voi (si nu tu) afirma ca nu sunt umbre delok, pe cand eu ziceam ca stiu cu siguranta ca am vazut. asta e tot.. nu te supara:)  
si nu am zis nimik de faptul ca voi contestati mult, sau asa ceva, si noi contestam, asta e dreptul tuturor ekipelor, doar ca in cazul asta poate nu ar fi trebuit contestata intrebarea, dar asta e.  
 
p.s. de ce poate cineva sa comenteza cu numele meu...? si eu cand am incercat sa scriu.. imi arata numele Irina Breahna... pe urma am dat refresh si era ok deja...
 101 Scris de Acciu Valentina, la 23-06-2008 12:57
"254L:2878F8O" si ve-ti vedea. Scuze pentru momentele neplacute deieri. Promitem sa facem intrebari mai bune pe viitor
 100 Scris de Acciu Valentina, la 23-06-2008 12:55
Salut la toti si le multumesc tuturor celor care au participat la cupa noastra si chiar imi pare rau ca am generat asa polemici. 
Dar in ceea ce priveste intrebarea cu vrajitoarele- ca autor, imi permit(cu riscul de a ma repeta) sa mentionez ca nu era vorba despre moarte ci despre o verificare, astfel se verificau femeile daca erau sa nu vrajitoare. Si nu are nici o legatura cu Lacul Vrajitoarelor, aceasta este cu totul altceva, si nici nu e vorba despre oarecare forte supranaturale. Dar daca nu v-am convins, intrati, va rog, pe www.smallbay.ru/ si cititi articolul "254L
 99 Scris de Natan Garstea, la 23-06-2008 12:54
La urma tot Lina a scris?
 98 Scris de Capatina Cristian, la 23-06-2008 12:41
cea mai buna si frumoasa fata lina =] (asta asa ca pedeapsa scriu =] )
 97 Scris de Capatina Cristian, la 23-06-2008 12:40
aaaaaaaaaa SORY .. am uitat sa scriu lina aa SORY :p
 96 Scris de Capatina Cristian, la 23-06-2008 12:39
Octavian.... daca asa consideri bine... eu personal (aceasta deja inseamna ca nu toti cred precum ai scris) nu cred ca asachi e o echipa rea, si nu cred ca mereu contestati... si comportamentul unora membri a unei echipe nu influenteaza parerea mea despre ea... imi place calmul lui vasea irina andrian victor ... si octavian e o pers cumsecade .. numa ca imi pare rau ca gindesti asa
 95 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-06-2008 12:27
Natan, de la tine nu ma astepam. Mai bine taceai. 
Vadim, chiar e culmea nesimtirii sa afirmi ca raspunsul nostru la intrebarea cu vrajitoarele este gresit. Nu vad absolut nicio posibilitate sa o faci asa ca sa ma convingi si pe mine. 
Mihaela, nu ar fi schimbat nr. de puncte, dar ar fi schimbat nr. de raspunsuri, si eram la doar 1 raspuns in spatele vostru. Inca ceva - cele 4 reflectoare erau pe stadionul republican, nu la campionatul mondial. Asta-i si pentru Marcel care nu intelege cum a, fi mers mai departe. 
 
P.S. Mi-e ciuda ca dupa toate competitiile se vorbeste ca ia ce-s de rai aiestea de la Asachi. De fiecare data fac galagie si li se dau puncte. In realitate, noi facem galagie pentru ca se face nedreptate. Pacat ca exista asa echipe care gandesc ca orice n-ar fi, noi o sa facem 2-3 contestatii, o sa mai punem un cavant pe ici pe colo si pana la urma o sa iasa totul bine. 
 
PS2. Sunt foarte suparat acum pe Mix, pe Mihaela, pe Intel (dar numai pe acele persoane care au pus principiul "de a nu le valida la Asachi" mai presus de ratiune; imi cer scuze de la ceilalti membri Intel care n-au nici o vina si au nimerit la gramada) 
 
PS3. Vadim, chiar ma bucur ca consideri de cuviinta sa-ti ceri scuze de la toti in afara de mine.
 94 Scris de Natan Garstea, la 23-06-2008 12:16
Sunt |Veronica. Ma adresez lui Natan: 
Stii mai bine ca oricare altul ca niciodata, absolut niciodata, nu mi-as permite comentarii urite la adresa echipei MIX din motive foarte bine cunoscute de tine. 
Faza cu Campionii era adresata in special intrebarii cu inmormintarea, care chiar cred ca nu trebuia sa o contestati. 
Si de ce nu intelegi ca nu am spus ca nu ati meritat cistigul (Doamne, de cite ori sa mai repet asta?!?), am spus ca ati cistigat corect in limitele competitiei. Cred, insa, ca ca echipa cu jucatori experimentati trebuia sa acoperiti intreg sens al cuvintului moarte, ci nu doar partea sa biologica. 
Si inca ceva: scuzele tale nu se accepta ;) de aceea ca nu mi-ai stricat jocul cu contestatiile voastre
 93 Scris de Natan Garstea, la 23-06-2008 12:10
Intel, sunteti bravo. A fost o competitie interesanta, dar, in mod special, frumoasa. In ceea ce tine de organizare a unei cupe, nu au mai fost precedente de asa calitate. Merci mult, fete si baieti.
 92 Scris de Natan Garstea, la 23-06-2008 12:08
Totdeauna m-a impresionat, cit suntem de abili la utilizarea surselor. Din cite inteleg, pentru cautarea unai referinte la semnificatia cuvintului "viata", e suficient dictionarul. Citez din DEXI ;)  
"viata ... 9. perioada de timp, petrecuta intre nasterea si moartea cuiva; totalitatea evenimentelor petrecute in acest timp;..."  
Nici in una dintre acele 11 sensuri a cuvintului din dictionar, nu se mentioneaza "perioada petrecuta intre nastere si moartea plus trei zile..." Sau cineva considera ca sursele aduse mai jos sunt mai corecte da DEX-ul? Sau cineva chiar considera ca viata nu-i pina la moarte, da-i pina la inmormintare??? Nu, am inteles. Octavian credea ca viata e numai pina la moarte, dar a vazut textele la care face referinta si si-a schimbat parerea. Ti-ai schimbat-o, Octavian? Dar daca nu, de ce ne dai sursele celea, care sunt texte, si nu notiuni, si, desigur, autorii lor nu aveau in vedere ca viata cuiva dureaza pina la inmormintarea persoanei respective. Doar ca sa-ti demonstrezi cu orice pret corectitudinea? Ok, Octavian, tu ai dreptate, textele celea m-au convins si pe mine. 
Chestia cu partinirile chiar e suparatoare, si nu atit din numele meu sau al echipei noastre, cit din numele organizatorilor - nu cred ca merita o astfel de invinuire, in situatia dificila si stresanta in care erau ieri, cu 4 - 5 capitani pe cap pentru contestari la finele fiecarei runde, cred ca s-au descurcat cit au putut de bine. 
Veronica, scuza ca ti-am stricat placerea jocului cu contestatiile noastre. Restul vad ca au mai putut trece peste asta, si cit de cit s-au distrat, dar pentru tine chiar a fost o problema serioasa, de aceea scuza. Din cite am inteles din mesajul tau, deosebit de suparator a fost aceea ca contestatiile au venit din partea campionilor Superligii? De ce? Dar tu oricum scuza-ne, indiferent de raspuns. 
Sunt de acord cu aceea ca abuzul de contestatii strica placerea jocului, dar nu-mi pare deloc deplasat ca au fost contestatii la setul de intrebari de ieri.
 91 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-06-2008 11:56
Marcel, imi cer scuze ca te-am numit isteric. Mia culpa. Recunosc-atac personal. 
Pur si simplu simteam ca ai nevoie de un soc pentru a te opri din atita polemica. 
Ok, daca doresti sa te superi pe mine-n-ai de cit. 
Intentia a fost de a incerca sa clarificam ceva si, imi cer scuze ca am trecut la ofense personale. 
Eu imi pastrez oricum felicitarile si infirm afirmatia ta precum ca nu consider ca ati cistigat corect. Corect in limitele competitiei organizate. 
Imi pare rau ca am uitat ca de multe ori prevederile cupelor nu coincid cu prevederile generale din CUC. 
Asta e, inca o data scuze.
 90 Scris de Capatina Alexandru, la 23-06-2008 11:49
Mai jos eu am scris ....
 89 Scris de Mihaela Isac, la 23-06-2008 11:48
Da MIX kiar tare klasna s-o pornit anu ista, succes in continuare si felicitari !!!
 88 Scris de Mihaela Isac, la 23-06-2008 11:42
octavian, faptul ca eu am dat linkul nu are nimik cu lokul nostru din finala si nu trebuia sa dai asa o akuzatie.  
Mai mult, intrebarea aia nu conta pentru noi, pentru ca, noi pierdeam runda aia de la voi cu sau fara intrebarea respectiva.  
Dar, initial se hotarase ca o sa se skimbe raspunsul corect din 4 in 0, pentru ca cineva de la voi din ekipa a explikat ca este un sistem nou si performant de iluminare si nu exista umbre. Si asa si s-a pornit contestatia la intrebare, nu cum incercati sa ziceti acum, prin faptul ca nu e klar cate umbre se vad. Si multi au raspuns anume 4, gandindu-se la cele 4 reflectoare de pe stadion.  
Orikum, felicitari ekipei Mix pentru victorie si cel mai important, felicitari ekipei Intel pentru organizarea unei astfel de cupe. :)
 87 Scris de Capatina Alexandru, la 23-06-2008 11:42
Baieti nu glumiti cu isteria, ca este o boala extrem de serioasa, si nu se manifesta periodic ci dicteaza comportamentul adecvat un timp indelungat, uneori poate fi si pe viata.
 86 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 11:34
Sper sa nu par isteric... Pur si simplu am observat un detaliu. In textul lui Vadim Culea: 
Doar ca raspunsul corect al intrebarii este „la inmormintare”.  
Anume aceste doua cuvinte au fost scrise de Mix pe foaia de raspuns. 
Cred pana la urma ca solutia echitabila ar fi fost sa se accepte raspunsul nostru si nu am fi depus aceasta contestatie, care, recunosc, este la limita, dar are dreptul la existenta.
 85 Scris de Vadim Culea, la 23-06-2008 11:30
Dat fiind importanta comentariului, imi permit sa il amplasez repetat cu modificarea diacriticilor. 
 
Ca raspuns lui Octavian, mentionez urmatoarele momente hotaritoare pentru deciziile aplicate de catre Echipa Intel pe parcursul contestarilor:  
 
2.1. sursa: http://www.smallbay.ru/magic4.html (intrebarea cu vrajitoarele) 
 
„0 38E 254>2A:8E ?@>F5AA0E >4=>9 87 7040G A;54AB28O 1K; ?>8A: >?@545;5==KE ?@8 :>B>@K 1K;> @0A?>7=0BL 254L4>9» (=07K2055 B0:65 «:C?0=85 ?0;0G :@5?:> A2O7K20; @C:8 8 =>38 >1=065==>9 65=I8=K, >12O7K20; 55 B5;> 25@52:>9 8 AB0;:820; 2 2>4C. A;8 >=0 2A?;K20;0 =0 ?>25@E=>ABL, - 0 B0: ?@>8AE>48;> A 1>;LH8=AB2> ?@87=020;0AL 254L9, 81> 2>40, AB8E8O G8AB>BK, =5 ?@8=8.brasov.ro/nou/mituri.php, dar consider ca este vorba de 2 procese diferite de identificare a vrajitoarelor: in cazul sursei intrebarii, nu se vorbeste despre legarea unor anumite greutati, ci se vorbeste despre legarea miinilor si picioarelor, iar motivul propriu-zis a testului nu rezulta din capacitatile supranaturale ale vrajitoarei (citez “servitoarele satanei”), ci de faptul ca apa se considera curata si nu “putea primi” elemente necurate. In cazul sursei intrebarii, nu este vorba absolut deloc despre moartea vrajitoarelor, ci despre un test care ducea la pedeapsa cu moartea a vrajitoarelor. Raspunsul „Daca se innecau – nu erau considerate vrajitoare; daca nu – erau considerate vrajitoare” este unul incorect. 
 
2.4. sursa: http://dexonline.ro/search.php?cuv=inmormintat 
 
Octavian, bineinteles, are dreptate. Moartea poate fi considerata o etapa a vietii. Doar ca raspunsul corect al intrebarii este „la inmormintare”. De aceea, facem urmatoarele delimitari ale notiunilor „moarte” si „inmormintare”, conform DEX-ului: 
 
INMORMINTÁ, inmormintez, vb. I. 1. Tranz. A aseza un mort in mormint; a ingropa, a inhuma, a astruca, a morminta. 2. Tranz. si refl. Fig. A (se) ingropa (II 2). f Tranz. A da ceva uitarii. – In + mormint. 
 
MOÁRTE, morti, s.f. 1. Incetare a vietii, oprire a tuturor functiilor vitale, sfirsitul vietii; raposare; deces.  
 
Prin urmare, inmormintarea propriu-zisa a femeilor malteze nu poate fi considerata, totusi, dupa parerea noastra ulterioara parte a vietii acestora. Ne pare rau, bineinteles, ca a trebuit sa anulam intrebarea, dar cred ca am avut toate motivele sa o facem.  
 
 
3.6. Intrebarea despre umbre.  
 
Intrebarea nu are un raspuns exhaustiv, dupa cum considera initial autorul intrebarii. In primul rind, la anumite “al doilea” meciuri de la Campionatul European erau clar vizibile patru umbre (ex. partida de ieri dintre Spania si Italia), iar la anumite meciuri nu se putea clar identifica un anumit numar de umbre, “in dependenta de meci si amplasarea pe teren”. Din acest motiv, sunt si eu de acord cu Octavian si din acest motiv am considerat necesar de a anula intrebarea respectiva. 
 
 
4.4. sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Cleopatra (Intrebarea despre „ce n-avea Cleopatra”.)  
 
Imi voi permite sa citez textul intrebarii: „Despre regina-legenda a Egiptului Cleopatra s-au scris o serie de romane si s-au montat multe filme. Dar in toate filmele, in reprezentarea reginei, se comite o greseala. Aceasta este cauzata, probabil, de faptul ca se cunoaste ca tuturor egiptenilor le este caracteristic aceasta si prezenta acestora nu era intilnita doar la aristocratie ci si la simplii muncitori. Dar in ce consta greseala regizorilor, daca Cleopatra se dosebeste prin acesta de celelalte regine si de restul poporului egiptean?” 
 
Este vizibil cred ca in textul intrebarii nu se mentioneaza nici imbinarea de cuvinte „cleopatra nu avea bijuterii” si nici imbinarea „cleopatra nu purta bijuterii”. S-a intrebat simplu, care este geseala regizorilor, adica greseala a o reprezenta in film pe Cleopatra cu bijuterii. Conform www.wikipedia.org, regina egipteana nu purta bijuterii. 
 
In rezultatul afirmatiilor prezentate mai sus, consideram ca echipa Intel nu are motivele mentionate pentru a prezenta scuze lui Octavian.  
 
Cu toate acestea, prezentam cele mai sincere scuze tuturor acelor care nu s-au simtit bine la eveniment, din diverse motive, printre care intrebarile noastre care nu au fost cele mai bune. Am lucrat foarte mult la ele. Subliniez ca minimum 90% din toate intrebarile jucate in Finala au fost alcatuite de catre membrii echipei Intel, in baza diverselor surse. Am incercat in acest mod sa inlaturam repetarea intrebarilor. Redactarea intrebarilor este, insa, un lucru destul de dificil. Promitem ca la editiile viitoare ale Cupei, vom incerca sa eliminaam si acest moment negativ. 
 
De asemenea, accentuam ca toate deciziile echipei Intel au fost luate in baza propriilor rationamente si a bunului simt, fara vreo intentie de a avantaja sau dezavantaja vreo anumita echipa.  
 
In cazul in care vreo echipa a simtit contrariul, ne cerem scuze pentru acest fapt.
 84 Mda
Scris de Viorel Chihai, la 23-06-2008 11:24
Mda, ceva e putred in CMJI... :((((
 83 Scris de Vadim Culea, la 23-06-2008 11:21
Ca rspuns lui Octavian, mentionez urmatoarele momente hotaritoare pentru deciziile aplicate de catre Echipa Intel pe parcursul contestarilor:  
 
2.1. sursa: http://www.smallbay.ru/magic4.html (întrebarea cu vrjitoarele) 
 
„0 38E 254>2A:8E ?@>F5AA0E >4=>9 87 7040G A;54AB28O 1K; ?>8A: >?@545;5==KE ?@8 :>B>@K 1K;> @0A?>7=0BL 254L4>9» (=07K2055 B0:65 «:C?0=85 ?0;0G :@5?:> A2O7K20; @C:8 8 =>38 >1=065==>9 65=I8=K, >12O7K20; 55 B5;> 25@52:>9 8 AB0;:820; 2 2>4C. A;8 >=0 2A?;K20;0 =0 ?>25@E=>ABL, - 0 B0: ?@>8AE>48;> A 1>;LH8=AB2> ?@87=020;0AL 254L9, 81> 2>40, AB8E8O G8AB>BK, =5 ?@8=8.brasov.ro/nou/mituri.php, dar consider c este vorba de 2 procese diferite de identificare a vrjitoarelor: în cazul sursei întrebrii, nu se vorbe_te despre legarea unor anumite greutci, ci se vorbe_te despre legarea mîinilor _i picioarelor, iar motivul propriu-zis a testului nu rezult din capacitcile supranaturale ale vrjitoarei (citez “servitoarele satanei”), ci de faptul c apa se considera curat _i nu “putea primi” elemente necurate. În cazul sursei întrebrii, nu este vorba absolut deloc despre moartea vrjitoarelor, ci despre un test care ducea la pedeapsa cu moartea a vrjitoarelor. Rspunsul „Daca se innecau – nu erau considerate vrajitoare; daca nu – erau considerate vrajitoare” este unul incorect. 
 
2.4. sursa: http://dexonline.ro/search.php?cuv=înmormântat 
 
Octavian, bineînceles, are dreptate. Moartea poate fi considerat o etap a viecii. Doar c rspunsul corect al întrebrii este „la înmormântare”. De aceea, facem urmtoarele delimitri ale nociunilor „moarte” _i „înmormântare”, conform DEX-ului: 
 
ÎNMORMÂNTÁ, înmormântez, vb. I. 1. Tranz. A a_eza un mort în mormânt; a îngropa, a înhuma, a astruca, a mormânta. 2. Tranz. _i refl. Fig. A (se) îngropa (II 2). f Tranz. A da ceva uitrii. – În + mormânt. 
 
MOÁRTE, morci, s.f. 1. Încetare a viecii, oprire a tuturor funcciilor vitale, sfâr_itul viecii; rposare; deces.  
 
Prin urmare, înmormântarea propriu-zis a femeilor malteze nu poate fi considerat, totu_i, dup prerea noastr ulterioar parte a viecii acestora. Ne pare ru, bineînceles, c a trebuit s anulm întrebarea, dar cred c am avut toate motivele s o facem.  
 
 
3.6. Intrebarea despre umbre.  
 
Întrebarea nu are un rspuns exhaustiv, dup cum considera inicial autorul întrebrii. În primul rând, la anumite “al doilea” meciuri de la Campionatul European erau clar vizibile patru umbre (ex. partida de ieri dintre Spania _i Italia), iar la anumite meciuri nu se putea clar identifica un anumit numr de umbre, “în dependenta de meci si amplasarea pe teren”. Din acest motiv, sunt _i eu de acord cu Octavian _i din acest motiv am considerat necesar de a anula întrebarea respectiv. 
 
 
4.4. sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Cleopatra (Intrebarea despre „ce n-avea Cleopatra”.)  
 
Îmi voi permite s citez textul întrebrii: „Despre regina-legend a Egiptului Cleopatra s-au scris o serie de romane _i s-au montat multe filme. Dar în toate filmele, în reprezentarea reginei, se comite o gre_eal. Aceasta este cauzat, probabil, de faptul c se cunoa_te c tuturor egiptenilor le este caracteristic aceasta _i prezenca acestora nu era întîlnit doar la aristocracie ci _i la simplii muncitori. Dar în ce const gre_eala regizorilor, dac Cleopatra se dosebe_te prin acesta de celelalte regine _i de restul poporului egiptean?” 
 
Este vizibil cred c în textul întrebrii nu se mencioneaz nici îmbinarea de cuvinte „cleopatra nu avea bijuterii” _i nici îmbinarea „cleopatra nu purta bijuterii”. S-a întrebat simplu, care este ge_eala regizorilor, adic gre_eala a o reprezenta în film pe Cleopatra cu bijuterii. Conform www.wikipedia.org, regina egiptean nu purta bijuterii. 
 
În rezultatul afirmaciilor prezentate mai sus, considerm c echipa Intel nu are motivele mencionate pentru a prezenta scuze lui Octavian.  
 
Cu toate acestea, prezentm cele mai sincere scuze tuturor acelor care nu s-au simcit bine la eveniment, din diverse motive, printre care întrebrile noastre care nu au fost cele mai bune. Am lucrat foarte mult la ele. Subliniez c minimum 90% din toate întrebrile jucate în Final au fost alctuite de ctre membrii echipei Intel, în baza diverselor surse. Am încercat în acest mod s înlturm repetarea întrebrilor. Redactarea întrebrilor este, îns, un lucru destul de dificil. Promitem ca la ediciile viitoare ale Cupei, vom încerca s eliminam _i acest moment negativ. 
 
De asemenea, accentum c toate deciziile echipei Intel au fost luate în baza propriilor racionamente _i a bunului simc, fr vreo intencie de a avantaja sau dezavantaja vreo anumit echip.  
 
În cazul în care vreo echip a simcit contrariul, ne cerem scuze pentru acest fapt.
 82 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 11:18
Veronica - m-ai ofensat. 
M-ai numit isteric. 
Te rog sa revezi singura regulile, eu nu am catalogat pe nimeni cu asa epitete, mi se pare. 
 
Si eu am foarte mult de lucru, in afara de Tabara asta pe care incercam sa o organizam. 
 
Sunt foarte suparat pe tine.
 81 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 11:16
Veronica,  
nu am inteles la care parere anume te referi 
si care sunt cei multi altii care o mai impartasesc. 
 
Poti sa fii mai specifica, fara atatea aluzii?
 80 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 11:15
2 Veronica: 
 
in cazul cu umbra: anulata/rejucata decid organizatorii in dependenta de regulamentul competitiei, aici eu nu am cum sa influentez.  
daca era in Campionat, da intrebarea putea fi doar anulata, nu rejucata.  
dar aceasta era Cupa Intel, si echipa organizatoare avea tot dreptul sa decida ce face cu intrebarea. 
 
in cazul cu moartea: 
din punct de vedere mitologic, interpretativ, formularea este posibila 
din punct de vedere biologic, direct, formularea este incorecta 
da, contestatia noastra a fost facuta pe motiv ca am considerat incorect sa fim dezavantajati din cauza unui raspuns considerat "formulat gresit" la o intrebare pe care noi am considerat-o "formulata gresit". 
iar: 
MOÁRTE, morci, s.f. 1. Încetare a viecii, oprire a tuturor funcciilor vitale. 
Este prima explicatie din DEX, si este foarte fizica. 
 
Deci da, a fost o contestatie usoara, cam ca penalty-ul dat Romaniei in meciul cu Italia, dar am avut nevoie de ea pentru a ni se face dreptate. 
 
Referitor la "luati-va felicitarile inapoi": 
eu am explicat clar - in cazul in care continuati sa credeti ca MIX a castigat datorita contestatiilor, ceea ce s-a subinteles foarte clar din mesajele lui Octavian si al tau ("Asachi ar fi castigat daca i se facea dreptate", "abuzul de contestatii si folosirea statului anumitor jucatori" - clar ca te refereai la mine si la Natan, nu ne ascundem dupa degete aici),  
eu personal (atentie, nu toata echipa MIX, ca eu sunt doar un membru al ei) nu am nevoie de aceste felicitari, pentru ca nu le consider sincere. 
 
sper ca este clar.
 79 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-06-2008 11:00
Daca am ofensat pe cineva cu exprimarea parerii pe care multi altii o gindesc, dar eu sunt una din persoanele care mai are si tarie de caracter sa o spuna - imi cer sincer scuze. 
 
Inca o data- Intel mersi pentru organizare
 78 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-06-2008 10:58
2 Marcel: incearca sa intelegi fara a specula. Cind te calmezi si recitesti de citeva ori regulile polemicii transmise de Doina-am putea sa continuam discutia. 
Nu pot conversa cu pameni isterici. 
Am iesit din discutie. Am lucruri mai importante de facut decit sa-mi pierd timpul cu combaterea polemicii speculative 
 
2Doina: Mersi pentru reguli
 77 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-06-2008 10:55
2 Marcel: 
In cazul cu umbra-intrebarea nu trebuia rejucata, ci doar anulata (nu continea informatie eronata in intrebare) cu to\te ca am vazut insistenta anumitor persoane pentru ca sa fie rejucata. 
In cazul cu moartea-intri in polemica filosofica: mort, viu. Esti un jucator experimentat si stii foarte bine ca un jucator experimentat ar putea aduce la absurd aproape orice raspuns ce tine de ceva atit de putin fizic ca moartea, de aceea continui sa cred ca a fost o speculatie din partea voastra cu anularea acestei intrebari 
"LUATI-VA FELICITARILE INAPOI."-parerea mea- e foarte urit sa faci asa o concluzie la un mesaj care avea menirea sa argumenteze o pozitie, cit de enervat n-ai fi. 
Eu nu-mi iau felicitarile innapoi, fiindca echipa Mix merita felicitari, chiar daca un membru din echipa ei isi permite sa influenteze opinia organizatorilor in modul in care o face.
 76 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 10:45
Multumesc Doina.  
E un text foarte interesant.
 75 Scris de Doina Leca, la 23-06-2008 10:43
Inainte de urmatoarele 10 comentarii: 
http://www.poezie.ro/index.php/personals/176676/Regulile_polemicii_civilizate 
 
Eu imi permit sa fiu multumita de jocul de ieri, au fost (si) intrebari bune, am fost o echipa buna :) 
 
Apreciez efortul echipei intel, care si-au pus sarcini organizatorice dificile cu care s-au descurcat.
 74 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 10:34
Sorry:  
Cred ca aceasta problema e cu mult mai importanta ca "problema catuselor" 
Interesant... explicatii ceva? 
Care problema anume? 
Adica "gratii" e mai aproape de "catuse" decat "inmormantare" de "inmormantare proprie", iar "gratii este acelasi lucru cu catuse" e mai adevarat decat "inmormantarea se face dupa viata omului". 
 
Foarte grav!
 73 Scris de Marcel Spataru, la 23-06-2008 10:31
Bineinteles ca nu pot sta deoparte si voi comenta comentariile lui Octavian, nu intainte de a spune clar: 
CONTESTATIILE PE CARE LE-A DEPUS MIX NU AU INFLUENTAT REZULTATUL ECHIPEI MIX.  
Adica noi nu am castigat nici un punct in plus in clasamentul grupei finale datorita acestora. Voi explica la sfarsit. 
 
Acuma referitor la intrebari: 
 
2.1. De acord. Raspunsul echipei Asachi trebuia considerat.  
Desi formularea in care cunosteam eu principiul este ca vrajitoarele plutesc pe apa, raspunsurile Asachi si Lareme au fost ambele corecte.  
Echipa MIX nu a influentat decizia organizatorilor in aceasta privinta, desi eu, intr-adevar, eram alaturi cand se discuta. 
 
2.4. \"In mitologia romaneasca, viata omului parcurge trei etape importante: nasterea, nunta si inmormantarea (moartea).\" O. Sireteanu. 
NOI ASA SI AM RASPUNS - \"inmormantarea\"! 
Am inteles despre ce este vorba si am raspuns corespunzator. Nicaieri in sursele prezentate de Octavian nu se spune \"inmormantarea proprie\", pentru ca asta se intelege din context si e normal.  
Exact asta s-a intamplat in cazul nostru ei eu consider ca raspunsul nostru trebuia acceptat.  
2Vero: NOI NU AM RASPUNS DIPLOMATIC, SI NICI SPECULATIV - noi am raspuns in secunda a cincea clar referindu-ne la exact acelasi lucru ca si celelalte echipe. Si asta intelegand ca echipa organizatoare a comis o greseala de logica in formularea intrebarii. 
Astfel ca atunci cand noua ni se face nedreptate, noi vrem sa o anulam.  
Recunosc, contestatia cu \"evenimente din viata\" se putea evita, dar eu consider pana acum ca aveam dreptul sa depunem aceasta contestatie, asa cum are orice echipa acest drept.  
DEX: 
ÎNMORMÂNTÁ, înmormântez, vb. I. 1. Tranz. A a_eza un mort în mormânt; a îngropa, a înhuma, a astruca, a mormânta.  
 
Eu fac concluzia ca mortul este mort, nu viu.  
Eu inteleg ca, conventional, in mitologia romaneasca se face referinta la inmormantare ca la parte a vietii, dar aceasta este o metafora in care viata este intelesa ca existenta corpului pe pamant. 
Or, in intrebare: 
1. Nu este vorba de mitologia romaneasca 
2. Viata poate fi inteleasa in sensul ei primar, adica biologic. Iar atunci cand nu este facuta vreo referinta la vreun citat sau la o interpretare facuta de cineva vietii ca trecere pe pamant a corpului, noi intelegem viata din punct de vedere biologic. 
 
Cred ca nimeni nu va nega faptul ca om viu nu este acelasi lucru cu om mort, nu? 
 
Inca o data voi repeta - echipa Mix nu ar fi depus aceasta contestatie daca ni se accepta raspunsul, desi a inteles greseala de formulare inca in timpul citirii. 
Pur si simplu am considerat gresit sa fim defavorizati pe baza unei \"greseli de formulare a raspunsului\" la o intrebare pe care noi am considerat-o \"gresit formulata\".  
 
3.6. Aici sa fie clar - echipa Mix nu a fost prima care a depus o contestatie la aceasta intrebare. 
In plus, prima echipa care a depus o contestatie afirma clar ca \"EXISTA O TEHNOLOGIE NOUA CARE PERMITE SA NU FIE UMBRE\". Si era atat de convinsa de acest lucru, incat ne-a convins si pe noi, adica pe MIX, pentru ca noi nu prea am urmarit ultimile tehnologii si poate ca intr-adevar exista (nu demult am auzit ca americanii au inventat si mantia invizibila, asa ca de ce nu s-ar inventa si o astfel de tehnologie? :) ).  
Insa atunci cand pe baza acestei afirmatii se cere acceptarea raspunsului \"zero\", asta chiar nu este corect - un corp care se afla pe pamant are o umbra chiar sub el - asta era logica noastra. Pentru ca el sa nu aiba umbra deloc el trebuie sa fie suspendat in aer si iluminat in mod identic din toate partile. 
Deja seara priveam meciul si am atras atentia la umbre. 
Ce am vazut m-a intristat - afirmatia despre tehnologia noua s-a dovedit a fi o speculatie (ca sa nu spun minciuna). Si jucatorii aveau cate patru umbre, pentru ca erau iluminati din patru parti diferite. Uneori unele umbre apareau mai pregnant, cu cat jucatorii se apropiau mai tare de sursa de lumina. 
Insa nu era nici un jucator care sa nu aiba vreo umbra!!! 
Eu personal as fi inteles daca organizatorii ar fi acceptat raspunsul \"una\", dar nici intr-un caz raspunsul \"zero\".  
Dar atunci cand noua ni se anuleaza raspunsul \"patru\" - care este probat de experienta de ani de zile in vizionarea meciurilor de fotbal, in favoarea unui raspuns imposibil din punct de vedere fizic cum este \"zero\", atunci noi consideram absolut necesar sa intervenim.  
Ceea ce am cerut noi este SA NU SE considere corect raspunsul zero. ATAT.  
Nu am cerut sa se anuleze intrebarea si nu stim de ce s-a procedat astfel. 
Imi ramane doar parerea personala - eu as fi acceptat doar doua raspunsuri: \"una\" si \"patru\", pentru ca chiar un cazul celor patru umbre ele pot fi interpretate drept o umbra in forma de cruce. 
 
4.4. Echipa Mix a raspuns gresit la aceasta intrebare si nu a contestat nimic. 
Abia pe site am vazut ca ea a generat ceva neplaceri. 
Nu stiu ce a raspuns echipa Asachi. 
S-a depus oare o contestatie la aceasta intrebare ieri? 
Eu nu am vazut o greseala de formulare din partea organizatorilor, dar ea poate ca ar fi existat. 
Pentru a judeca asupra acestui lucru ar trebui sa revad textul intrebarii. 
 
IN CONCLUZIE: 
MIX a contestat o intrebare la care nu i-a fost acceptat un \"raspuns incomplet\" la o intrebare \"formulata incorect\". 
MIX a mai depus o contestatie, alaturi de alte echipe, la intrebarea cu Leana si tatal sau, sau unchiul sau. 
MIX a raspuns unei contestatii bazate pe o judecata eronata din punct de vedere fizic.  
 
NU VAD ASTA NICI UN ABUZ DE CONTESTATII DIN PARTEA NOASTRA - 
1 contestatie din proprie initiativa 
1 raspuns la o contestatie incorecta 
1 contestatie colectiva (vreo 3 sau 4 echipe) 
 
Acestea nu ne-au avantajat in vreun fel, pentru ca in runda cu Asachi oricum castigam si fara acea contestatie - scorul era 6:4. 
Chiar si daca echipei Asachi i se considera raspunsul cu vrajitoarele (ceea ce eu cred ca trebuia sa fie facut de organizatori), iar noua cel cu inmormantarea (ceea ce eu tot cred ca trebuia sa fie facut de organizatori), scorul ar fi fost de 7:6 pentru MIX. 
Eu cred ca anume cu acest scor si fara contestatii trebuia sa se incheie runda I. 
 
In runda a doua cu 10 lei noi am castigat cu scorul de 6:5 dupa rejucare (ambele echipe au raspuns corect), si am fi putut pierde doar daca raspunsul \"zero\", absolut incorect, ar fi fost acceptat in schimbul raspunsului \"patru\", cel putin corect in anumite circumstante.  
Consider ca in mod corect echipa Mix ar fi trebuit sa castige cu 6:4, nu cu 6:5. 
 
In rezultatul rundelor din grupe cele trei echipe favorite ar fi acumulat cate 6 puncte,  
iar conform calculelor mele Mix ar fi avut 16 raspunsuri corecte, Lareme - 15 si Asachi - 14. 
Adica tutoror celor trei echipe - Mix, Lareme si Asachi li s-ar fi adaugat cate un raspuns corect - pentru Mix cel cu inmormantarea, iar pentru Lareme si Asachi cele cu vrajitoarele. 
 
In plus, raspunsul incorect \"zero\" la intrebarea cu umbrele ar fi trebuit sa scada un raspuns echipei Asachi, deci - 13. Asa cum am mai spus, cred ca intrebarea nu trebuia sa fie anulata. 
 
Asa ca eu nu vad de ce si de unde Asachi ar fi castigat competitia daca i se facea dreptate, plus ca era si runda finala in fata. 
Cred ca este o concluzie grabita pe fundalul supararii. 
Explicatiile mele de mai sus sper ca sunt suficiente in acest sens. 
 
Inteleg dorinta lui Octavian de a-si spune pasul, in calitate de capitan Asachi.  
 
Acum ma adresez toturor: 
De ce sa stricati imaginea unei echipe care a luptat cinstit, adica MIX, care nu a fost cu nimic mai prejos decat celelalte echipe la intrebari raspunse corect si care a depus o singura contestatie din proprie initiativa, afirmand ca: 
- organizatorii au fost partinitori (partinitori pentru ca ne-au anulat un raspuns pe care il credem corect?) 
- am facut abuz de contestatii (1 contestatie este abuz?) 
- s-a folosit statutul anumitor jucatori (cum adica? nimeni din echipa noastra nu a facut referinta la statutul sau, ci doar a explicat propriile idei. 
va reamintesc ca in calificari statutul nostru nu ne-a permis sa obtinem un punct la intrebarea cu inmormantarea primului secretar). 
 
Cei care insa continua sa creada astfel: 
LUATI-VA FELICITARILE INAPOI. 
Nu am nevoie de felicitari de la echipe care nu stiu sa piarda. 
 
PS. Merci Lareme pentru fair-play in runda finala
 72 Scris de Veronica Vragaleva, la 23-06-2008 10:02
Pentru Jeka B 
Cred ca "a pierde demn" in perceptia ta difera de "a pierde demn" al meu. 
In primul rind, cred ca nici Octavian, nici oricare altul, nu a scris ce a scris pentru a-si rarsa nabuful pierderii. Imi pare rau ca nu a fost sesizat adevaratul scop: de a evita pe viitor unele greseli in aceeptarea, anularea, rejucarea si multe alte procedee a intrebarilor 
Trebuie sa nu fim asa de orbi la chestii serioase ce tin de intrebari. 
Cred ca aceasta problema e cu mult mai importanta ca "problema catuselor" si sincer sper sa nu ia o asemenea anvergura. 
In ceea ce tine de echipa mea, crede-ma, ca ni se vor alatura si toti restul invinuiti de tine, stin sa pierdem onest si chiar sa recunoastem un adversar puternic care a cistigat. 
Ex cu calificarea in finala, cind Asachi ne-au luat-o inainte cu... nu vreau sa spun cu ce ;) , adica cu raspunsul corect la intrebare si totusi am ramas la fel de insufletiti in a juca intrebarile mai departe. 
Mai rau e cind cineva incearca sa faca totul pe placul persoanelor pe care le considera extrem de importante :grin  
ok, sper ca Jeka B, ca fiind un baiat inteligent pe cite stiu eu, o sa inteleaga adevaratul sens al acestor pledoarii... 
 
PS: intrebarea cu Napoleon e una din primele din topul nereusitelor de ieri, cu toate ca principiul elucidat e unul bun 
De ce nu ar putea invata oricare alta activitate (gatitul, calaritul etc), avind in vedere ca nu s-a facut nici o ingustare pentru a lua intrebarea... mai in scurt, mai bine nu intru in detalii...
 71 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-06-2008 10:01
Jocuri - aveam in vedere jocuri de calculator
 70 Scris de Octavian Sireteanu, la 23-06-2008 10:00
2Mihaela: Ce, suntem la gradinita? De ce dai imagini din jocuri? Nu va mai temeti, ca nu vi se ia locul din finala. In aceeasi ordine de idei, pot sa dau 100 de imagini din jocuri unde nu se vede umbra. 
 
2Jeka: Multumesc ca mi-ai amintit aici despre Napoleon. Acel Napoleon care pentru a participa la lupte a invatat doar 3 lucruri. Nu a invatat sa calareasca, sa ocheasca, sa alerge repede, sa comunice, sa strige, sa se orienteze si multe altele. Doar 3 lucruri a invetat. Ce sa faci, poate avea putin timp. 
 
2Intel: Inca mai astept un raspuns daca merit.
 69 Scris de Jeka B, la 23-06-2008 09:40
Tineti minte intrebarea cu Napoleon?! Unul din cele mai importante lucruri pe care le-a invatzat a fost sa moara demn. 
Invatati-va sa pierdeti demn. Si nu ma adresez aici lui Octavian, dar mai multor persoane... Cu atyt mai mult ca ieri au jukat persoane destul de experimentate in CUC, dar a fost comportament mai putzin onest si fair. 
 
Oricum, Cupa Intel a fost una FOARTE reusita, si intr-adevar deosebita (asa cum au vrut sa o faca si organizatorii). Bravo, respect! 
 
si in inkeiere, vreau sa multumesc celor care au jukat in aceasta cupa pentru ekipa 10Lei: 
Ileana Pârcachi, Stella Enachi, Doina Leca, Rita Kotenco, Viorel Chihai, Oleg Guvir.  
Multumim pentru joc exceptional si pentru o companie plakuta. :zzz
 68 Scris de Enachi Stella, la 23-06-2008 08:44
Sunt Veronica. 
De acord cu G G (cine-o fi) in ceea ce tine de abuzul de contestatii si folosirea statului anumitor jucatori (nu vreau sa intru in detalii ca cred ca as supara astfel unele persoane) 
De acord cu Octav- mai ales in ceea ce tine de intrebarea cu inmormintarea. Sunt sigura ca in cadrul echipei s-a discutat anume o astfel de posibilitate si, foarte diplomatic, a scris inmormintarea.... baieti! Campioanei Superligii ii este de neiertat o astfel de speculatie si o ASTFEL de contestara... mda... sa strica din placerea jocului cu astfel de chestii... 
In rest, Mersi mult Intel pentru organizare: chiar am savurat piesele si atmosfera. Parere persoanla-nu trebuia sa faceti asa abuz de intrebari din baza... s-a simtit acest lucru....si unele intrebari mai trebuiau lucrate..
 67 umbre
Scris de Mihaela Isac, la 23-06-2008 01:57
Mersi mult ekipei Intel ptr o cupa foarte frumoasa azi 
 
Si acum sa revenim la intrebarea cu umbrele... in special se adreseaza ekipei Asachi care au contestat.. 
 
uitati mai jos cateva imagini random din meciuri.. in care se vad umbre... si sigur erau umbre.. poate nu in toate meciurile.. dar logica intrebarii era corecta.. cu 4 umbre ca raspuns corect... 
http://xbox360media.ign.com/xbox360/image/article/868/868877/uefa-euro-2008-20080423115409242_640w.jpg 
 
si aici se vad bine, la toti jukatorii cate 4 umbre: 
http://www.youtube.com/watch?v=Mj73bfi11EU&feature=related 
 
enjoy! si.. imi pare rau ca s-a rejukat intrebarea, totusi era logica in intrebare si organizatorii au avut dreptate...
 66 2 Octav
Scris de Eugene Zinkovsky, la 23-06-2008 00:44
La intrebarile 2.1 , 2.4 . 3.6 am raspuns exact la fel...  
daca la 2,1 si 3.6 am avut dileme in alegerea variantelor propuse de echipa organizatoare, si var mentionate, atunci la 2.4 eram siguri de raspuns, si nu prea am inteles pe loc de ce s-a anulat.  
dar anyway resultatu nu a mai contat in acea atmosfera frumoasa de acolo :)  
Mersi Echipei Intel
 65 Scris de Capatina Cristian, la 23-06-2008 00:32
I do not like some comments that are here =] .... (poate ar fi cazul sami fac asa o inscriptie pe vreun t-shirt)
 64 Scris de Octavian Sireteanu, la 22-06-2008 23:08
Urme exista, insa numarul lor variaza de la 0 la infinit, in dependenta de pozitia in teren. De asemenea, nr. acestora variaza in dependenta de stadion.
 63 Scris de Malairau Sergiu, la 22-06-2008 23:03
Pentru cine nu au vazut umbrele lasate de fotbalisti, va rog sa priviti meciul care se desfasoara in momentul dat dintre Italia si Spania, sau privirea mea este prea agera sau umbre totusi exista si destul de clare.
 62 Scris de Adrian Doncenco, la 22-06-2008 21:48
A fost o competitie de exceptie, bravo intregii echipe Intel, atat pentru intrebari, cat si pentru organizare :)
 61 Scris de G G, la 22-06-2008 21:47
O organizare superba. 
Intrebarile,ma scuzati insa foarte slabe :( 
Jocul f ambiguu. 
Abuz de contestatii.
 60 Scris de Octavian Sireteanu, la 22-06-2008 20:53
Am promis ca scriu un comentariu. Iata. Inainte de a incepe cu intrebarile, as vrea sa spun ca echipa Intel a organizat un eveniment foarte frumos. Nu tin minte vreun eveniment organizat de club cu muzica vie atat de diversa si frumoasa (poate doar colinda de la Sedinta Elitista 18, cantecele dlui Ciubotaru de la Brain Ring sau Snails la finala Brain Ring). Ati depus o munca foarte mare si va sunt recunoscator pentru asta. Necatamd la cele spuse, am ramas cu un gust amar dupa joc. Asta pentru ca pe langa anturaj, un eveniment reusit de CUC trebuie sa aiba elementul esential – intrebarile bune. La general, intrebarile au fost destul de bune, cu toate ca s-a vayut foarte evident ca la majoritatea sau raspundeau toate echipele, sau nu raspundea nimeni. Dar au fost si intrebari foarte slabe (puteau fi bune daca se lucra la ele). Am hotarat sa ma opresc la 4 dintre ele: 
 
2.1. Intrebarea despre vrajitoarele care erau aruncate in apa. Organizatorii nu ne-au acceptat raspunsul „Daca se innecau – nu erau considerate vrajitoare; daca nu – erau considerate vrajitoare”, din cauza ca ele nu se „innecau” ci „se duceau la fund”. 
 
A) http://www.brasov.ro/nou/mituri.php 
 
LACUL VRAJITOARELOR 
La iesirea din Cetatea Brasovului pe poarta din capatul Strazii Portii (Republicii - Modarom) se afla un lac in care vrajitoarele sau femeile banuite a fi vrajitoare erau supuse ordaliilor (apelului la judecata divina). Nefericitele erau aruncate in apa cu greutati legate de picioare si multimea astepta sa vada daca se innecau sau nu. Exista mentalitatea ca vrajitoarele, fiind servitoarele satanei, nu se pot inneca. Prin urmare, femeile care erau vrajitoare ar fi supravietuit acestui supliciu. Nu avem nici o atestare a vreunei vrajitoare care sa fi supravietuit. Daca s-ar fi mentinut asupra apei ar fi fost luate din apa si arse pe rug. Lacul a fost asanat la inceputul sec. XIX si astazi este strabatut de bulevardul Eroilor. 
 
B) Mai putin importanta. 
“a ineca” – conform Dictionarului Enciclopedic Cartier – 1. A muri prin sufocare in apa sau in alt lichid. 2. (in special pentru corabii) A se scufunda / as se cufunda / a se afunda. 3. A inunda / a podidi / a coplesi. 4. A (se) sufoca din cauza patrunderii pe trahee a unui corp sau a unei emanatii care inabusa. 
 
Concluzia mea: Atat raspunsul echipei Asachi, cat si raspunsul echipei Lareme, care a fost exact ca al nostru trebuiau validate ca fiind absolut corecte. 
 
 
2.4. Intrebarea a fost anulata din cauza contestatiei echipei Mix, deoarece „inmormantarea” nu este un eveniment ce face parte din viata. 
 
 
A) http://mdmd.wordpress.com/2007/10/14/moartea-vazuta-in-diferite-mitologii-si-religii/ 
 
In mitologia romaneasca, viata omului parcurge trei etape importante: nasterea, nunta si inmormantarea (moartea). 
 
B) http://www.crestinortodox.ro/arhiva/imnul+celor+4+seri?pag=12 
 
„aducand aminte localnicilor de cele mai insemnate momente din viata lor: nasterea, nunta, inmormantarea” 
 
C) http://www.preferatele.com/docs/romana/25/baltagul-mihail-sado5.php 
 
Prin intermediul actiunii si al personajelor, Mihail Sadoveanu ofera o imagine ampla si profunda a vietii, aspect ce ilustreaza o alta trasatura a operei. Astfel, el zugraveste modul de viata patriarhal al oamenilor de la munte unde obiceiurile sunt pastrate cu sfintenie. Totodata infatiseaza obiceiurile legate de evenimentele cruciale ale vietii omului: botezul, nunta, inmormantarea.  
 
Concluzia mea: Atata timp cat exista „inmormantarea ca eveniment al vietii” – intrebarea nu trebuia anulata. 
 
 
3.6. Intrebarea despre umbre. 
Din imaginile pe care am reusit sa le urmaresc eu in cateva minute am vazut: in dependenta de meci si amplasarea pe teren – sau nicio umbra, sau 1 umbra. 
 
Concluzia mea: Intrebarea este duala. Putea sa fie anulata sau sa fie considerate toate raspunsurile (0 si 1). 
 
 
4.4. Intrebarea despre „ce n-avea Cleopatra”. 
 
Din tot ce am cautat eu, n-am gasit ca ea „n-avea bijuterii”, peste tot am gasit ca ea „nu purta bijuterii”. Surse: 
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cleopatra 
http://www.et-soft.eu/projects/atestat-egipt/cleopatra.htm 
http://foryourbeauty.ablog.ro/2007-05-10/cleopatra-legea-seductiei-bazata-pe-imperfectiune.html 
 
Incercati sa cautati in google „cleopatra nu avea bijuterii” si „cleopatra nu purta bijuterii”. 
 
Concluzia mea: Nu cunoastem daca Cleopatra avea sau nu bijuterii. Intrebarea este formulata incorect si trebuia sa fie anulata. 
 
P.S. Ma adresez echipei Intel. Daca veti considera ca intr-un anumit moment nu ati avut dreptate, o sa va accept scuzele publice. Daca veti considera ca eu nu am dreptate, puteti sa+mi spuneti deschis si o sa incerc sa-mi revad pozitia. Pacat ca un eveniment atat de deosebit a fost stricat pentru Asachi de astfel de neintelegeri si partiniri. Sunt aproape sigur ca am fi castigat competitia daca ni se facea dreptate.
 59 Scris de Sandu COICA, la 21-06-2008 12:23
Mihai, imi cer iertare. Probabil e de vina lipsa de comunicare. Inca miercuri-joi trebuia sa ajunga la voi lista.  
Deci asa, pentru MIX o sa evolueze: 
Natan Garstea, Marcel Spataru, Olea Elasco, Cristian Capatina, Vera Turcanu, Radu Craciun (Octavian Ursu - rezerva strategica).
 58 Scris de Adrian Doncenco, la 21-06-2008 12:05
Scris de Mihai Girnet, la 20-06-2008 17:31 
ACORD, ASACHI, LAREME, WHT
 
- wtf? WTH! :zzz
 57 Scris de Mihai Girnet, la 21-06-2008 11:48
La moment doar Mix nu a expediat lista cu jucatorii pentru finala
 56 Scris de Alina Cazachevici, la 20-06-2008 20:11
Mihai, de la Extazy n-ai primit?
 55 Scris de Mihai Girnet, la 20-06-2008 17:31
ACORD, ASACHI, LAREME, WHT


 
< Precedent   Urmator >
ultimul mesaj: 5 ani, 5 luni in urma
  • Octav : Hai
  • Vitalius : Intr-o buna zi cu Soare sper sa trec si eu pe-aproape :)
  • Octav : Vitalie, mai treci :)
  • Vitalius : ViaÈ›a e frumoasă, dar îmi este dor de CUC
  • Vitalius : Demult nunam băgat un comentariu aici.
  • timAK_47 : db.cuc.md - Request timeout. Cine poate reînvia serverul?
  • Vitalius : Așa o întrebare existențialistă: Dacă tot avem campionate externe organizate prin București, Timișoara, Praga, Anenii Noi, poate ar fi cazul să redenumim (sau cum se zice în popor - rebranding) Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale în ceva mai atotcuprinzător? De exemplu în loc de Moldovenesc să punem Românesc
  • Octav : Am actualizat Ratingul si Randamentul dupa Cupa Liceelor.
  • Octav : Am actualizat Ratingul È™i Randamentul după etapa 4.
  • Octav : Formularul - «link»
  • Doggyb0w : Salut , vreau să fac contestare la rezultatele de ieri , unde aÈ™ putea scrie cererea?
  • Octav : Am actualizat statisticile după etapa 3.
  • Octav : Am actualizat statisticile.
  • mariabirsan : mulțumesc, Octav, voi încerca :)
  • Octav : Vino la vreun eveniment anunțat și cred că găsești echipă pe loc.
  • mariabirsan : Salut, poate e stupidă întrebarea, dar amflu dacă pot fi primită în vreo echipă CUC. Participasem vreo 3 ani în urmă, acum vreau să revin, că îmi simt creierul în repaos.
  • Octav : Am vorbit cu mai mulți jucători și propunerea este să jucăm fotbal duminică (28 septembrie, de la 16.00, tot la Manej). Cine mai vrea să vină, sunteți bineveniți. Dacă aveți vreo minge bună, aduceți. Eu am s-o aduc pe cea cumpărată dată trecută, da-i cam ușoară.
  • Octav : Am făcut restore la baza de date și parcă merge normal site-ul, doar că s-au pierdut datele din ultimele zile ...
  • potpourri : Pentru că vrem să ne ascundem de ploaie, cupa Ö se deplasează la Paluba, ora 12:00. Stilul informal, participarea gratuită și atmosfera incendiară rămân aceleași :)
  • Octav : Pentru că săptămâna care vine avem finala de la Moldcell Cafe și după tabără mai am nevoie de pregătiri, TQ5 va avea loc cealaltă joi, la 24 iulie.
  • Liosha : contestatii
  • Octav : După Alejandro Falla a fost descoperit un alt tenisist cu potențiali suporteri în comunitate, pe nume Ivan Dodig, din Croația.
  • Zeleni : am vrut sa dau search, sorry :)
  • Zeleni : slogan logo
  • alexdelpier : Etapa de pe 3 noiembrie 2013 a fost cea mai frumoasa din toata istoria campionatelor
  • Octav : Vor mai fi. Urmăriți calendarul de pe site și noutățile de pe pagina de facebook.
  • Scarlet : In anul scoalar 2013-2014, vor mai fi concursuri?
  • Octav : Noroc!
  • Scarlet : hey, Salut la toti:)
  • Octav : Va fi la toamnă. Probabil în luna octombrie.

You have to login before you can shout!

Advertisement

On-line

Ultimele comentarii

Campionatul CUC 2023...
Noi mergem la Biblioteca ...
02/12/23 10:21 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Atenție, la Chișinău v...
28/11/23 09:45 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Sezonul de vară 202...
Până la urmă, încheie...
21/09/23 09:44 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

QUIZUL #35
De data aceasta nu transm...
24/08/23 10:06 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Campionatul CUC 2023...
Calcularea punctelor în ...
08/03/23 17:37 Vezi
Scris de Octavian Sireteanu

Meniu Campionat

Superliga

XXXV Superliga 2019toam
      S V E I P
ASA ASA  30 18 8 4 44
SER SER  30 18 7 5 43
10L 10L  30 17 8 5 42
LAR LAR  30 13 8 9 34
WTH WTH  30 7 9 14 23
H5N H5N  30 4 6 20 14
MKT MKT  30 3 4 23 10