Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Artcom arrow Carte arrow Yann, Samuell - Jeux d'enfants

Textul trebuie sa fie original, adica sa apartina integral unui membru, reflectand parerea acestuia despre opera in cauza. Lungimea textului trebuie sa fie de cel putin 1500 si cel mult 3000 de semne.

Vezi:   Film   Carte   Muzica   Teatru

 
Yann, Samuell - Jeux d'enfants
Evaluare Utilizator: / 9
SlabExcelent 

 Jeux d'enfants, cunoscut sub denumirea engleza Love Me if You Dare
Regizor : Yann Samuell
Anul : 2003
Genul : Comedie, Drama, Romance
Actori in Rolurile Principale : Guillaume Canet (Julien) si Marion Cotillard (Sophie) 

"Cap ou Pas Cap?" [ poti sau nu poti?], ceva asemanator cu jocul "Dare", adica daca indraznesti sau nu sa faci ce iti porunceste cel ce are cutia de bomboane (aceasta cutie fiind doar un simbol al jocului, cel care o detine da poruncile, poti sa refuzi, astfel spunand ca esti "incapabil", insa cine ar recunoaste una ca asta).

Din copilarie Sophie si Julien isi dau cele mai trasnite porunci unul altuia. La inceput, fac tot felul de nazdravanii care ii deranjeaza doar pe adulti, parinti, profesori. Mai apoi, poruncile definesc relatia lor, jocul devine viata lor, iar lumea - terenul lor de joc. Ei devin una cu joaca, incat  diferenta intre ce este cu adevarat, si ce este doar o noua porunca este aproape imposibila de definit.

Farsele pe care le fac sunt pe atat de nostime la inceput, pe cat de dureroase si chiar poate crude devin mai tarziu.

Un film care te trece prin toate emotiile posibile, si te surprinde cand deja crezi ca dupa farsa anterioara mai  mult nimic nu te va putea mira.

Julien: "Sophie era inapoi in joaca! Pura, adevarata, exploziva placere! Mai buna decat drogurile, mai buna decat heroina! Mai buna decat o combinatie de marijuana-cocaina-heroina-hasis-doza inhalata-ganja-LSD-acid-ecstasy! Mai buna decat sexul, capul, 69, orgiile, masturbarea, tantrismul, Kama Sutra sau Thai doggy-style! Mai buna decat cocktailurile cu banana! Mai buna decat trilogia lui George Lucas, decat The Muppets si decat 2001! Mai buna decat marcile de frumusete semnate de Emma Peel, Marilyn, Lara Croft si Cindy Crawford! Mai buna decat Abbey Road, Jimmy Hendrix si primul om pe luna! Muntele Spatial, Santa Claus, averea lui Bill Gates, Dalai Lama, Lazarus reinviat din morti! Dozele de testosteron ale lui Schwarzenegger, buzele Pamelei Anderson! Woodstock, petreceri nebune... Mai bun ca Sade, Rimbaud, Morrison si Castaneda! Mai bun ca libertatea, mai bun decat viata!

Acesta este unul din filmele pe care poti sa il revezi de nenumarate ori, si de fiecare data sa il interpretezi diferit. Finalul iti ofera posibilitatea de a-l intelege cum doresti.

Filmul isi lasa amprenta... O fetita fredonand "La Vie En Rose" la o inmormantare, te molipseste de aceasta piesa minunata... si totodata dorinta de a juca Cap ou Pas Cap e posibil sa te prinda in mrejele sale.

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 11221

  Comentarii (14)
 14 Scris de konstantza dohotaru, la 15-07-2008 23:17
privit acest film...shi m-am indragostit de el :) apoi l-am revazut de ft multe ori. L-am dat da multi sa il vada:)  
 
sfirsit ft frumos, la nivelul intregului film :) 
 
iar in \"la mome\", Marion Cotillard e geniala, caci cred ca a fost un rol ft complicat, Edith jucata , simtita, redata :)
 13 Scris de Ileancik oduvancik, la 07-05-2008 17:29
stiam ca sunt cuplu :) 
 
dar Mome - nu am vazut... 
 
tre de il cautat....
 12 Scris de Eugenia Grosu, la 07-05-2008 14:43
Mia palcut tare mult filmul. Comedie romantica in stil francez cu un umor diferit de cel cunoscut in cinematografia americana. 
Pe Marion Cotillard am indragit-o mai intii in "la Mome"-un film de exceptie (apropo, recomand celor care nu au vazut), fiind foarte placut sa o revad si aici. 
 
PS: Da voi stiati ca ei chiar sunt un cuplu in Franta? :zzz
 11 Scris de Ileancik oduvancik, la 09-04-2008 01:24
Eu ma bucur enorm ca in comunitatea CUC exista asa o persoana precum Ileana care o sa selecteze pentru noi filmele franceze demne de a fi privite si o sa ni le recomande 
 
= asta foarte subtil ma indemni chiar sa selectez si sa scriu recomandari :zzz
 10 Scris de Corneliu Rosca, la 09-04-2008 00:56
Eu ma bucur enorm ca in comunitatea CUC exista asa o persoana precum Ileana care o sa selecteze pentru noi filmele franceze demne de a fi privite si o sa ni le recomande :zzz  
Ileana faza cu Mesterul Manole a fost o gluma :)  
Si e foarte explicabil de ce "Amelie" nu te-a impresionat mai mult decat "Jeux d'enfants".. Acolo Amelie la sfarsit nu se ingroapa in beton :zzz  
 
PS: Filmu' asta de care spui.. Tu scrie intai recenzia si apoi noi o sa ne uitam :)
 9 Scris de Ileancik oduvancik, la 08-04-2008 22:20
Cornel , ce bine ai redat cruzimea din film... 
Cruel Intentions pe langa Jeux D'enfants nu e nimik... 
"Copii! nu incercati sa faceti asta acasa!" - chiar nu ar strica asa un mesaj, eu stiu cateva cupluri care au incercat, si nu a adus la nimic bun.. 
 
de mesteru manole este ceva....numai acolo el a sacrificat dragostea pt creatie, iar aici e intr-o oarecare masura sacrificiul sotiei/copiilor pentru dragoste.. 
 
pe mine Amelia nu m-a impresionat atat de mult ca Jeux D'enfants... 
 
anyone seen "C'est obscure objet du desire"? 
 
poate ajung in vacanta sa scriu o recenzie...
 8 Scris de Corneliu Rosca, la 08-04-2008 21:54
Da eu de-amu de o luna tot incerc sa ma apuc sa scriu recenzia la "Amelie" si asa si nu mai ajung :)
 7 Scris de Alexandru Cojocaru, la 08-04-2008 21:10
..."filmele franceze din generatia Amelie, cu muzica de acordeon ce te duce cu gandul la colinele pariziene"... expresia data chiar imbina ceea ce cautam demult pentru a reda drept calificativ unui film :)
 6 Scris de Corneliu Rosca, la 08-04-2008 20:00
Mdaa.. aseara m-am uitat si eu la filmu' asta.. Ce pot sa zic? Turbat flmu'.. Nu stiu daca mi-a placut sau nu, stiu ca spre sfarsit imi tremurau mainile.. Sincer nu cred sa mai fi vazut vreodata un film cu asa o doza de sadism pur.. Filmul asta e plin de sange de la cata durere exista in el. Si poate n-oi fi eu romantic, insa am reusit sa tin minte ca ingropandu-se in beton Lucien a lasat o sotie vaduva si 2 copii fara tata, pentru a-si implini un vis din copilarie.. 
Personajele au ceva si din filosofia Strainului: detasarea de lumea conformista cu principii prafuite, fara identitate, de rutina unei vieti ordinare planuita pana la momentul in care sa-ti fie puse flori pe mormant.  
Totusi impresioneaza intr-adevar.. reuseste sa faca sa vibreze o coarda ascunsa undeva adanc.. sa te lase stupefiat de atata cruzime.. 
All in all filmu' asta nu face parte din standardele romantice care ne sunt turnate pe gat de industria americana, ci din generatia Amelie, filmele franceze cu muzica de acordeon ce te duce cu gandul la colinele pariziene si apoi la intrebari despre viata ta.. Cu toate acestea, cred c-ar trebui un fel de sfat de la regizor dupa final: "Copii! nu incercati sa faceti asta acasa!" :zzz  
 
PS: Poate pare ridicol insa cand se turna betonul peste ei, eu am facut asociere cu Mesterul Manole :grin
 5 Scris de Mihuta Diana, la 10-03-2008 16:21
E intr-adevar un film ce te duce ku gindul la provokari de tot felul,,,numai scena ku betonul kit face.Si merita sa fie in kolektia orikui.
 4 Scris de Marcel Spataru, la 03-03-2008 17:59
alexandru, nu aveai drepturi de autor, asta era problema. 
uite, ti le-am oferit acum, pot sa introduci texte ;)
 3 Scris de Alexandru Cojocaru, la 03-03-2008 16:24
Imi spune si mie cineva de ce cind accesez in artcom/ film/ "introdu o noua recenzie", imi scrie "acces restrictionat"? :sigh Nu exista nici o alta cale?
 2 pentru Alexandru
Scris de Ileancik oduvancik, la 09-02-2008 11:38
iti multumesc mult pentru comentariu. 
ma gandeam sa mai scriu recenzii la filme de acest gen, dar nu ezita sa scrii si tu :)
 1 Scris de Alexandru Cojocaru, la 08-02-2008 20:07
Multumesc mult celui care a introdus recenzia acestui film in sectiunea comunitate! Ma mir ca nu mi l-a recomandat nimeni pina acum (desi e din 2003). Intradevar e unul din filmele pe care poti si chiar trebuie sa-l vezi de mai multe ori (vreau neaparat sa-l mai privesc o data). I l-am recomandat azi psihologului liceului nostru... mi-a spus ca deja l-a privit si deasemena e foarte impresionata! Daca mai aveti potentiale recenzii la astfel de filme va rog sa le puneti pe site! Poate fac si eu una...

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent
Advertisement

On-line

Avem 3 vizitatori online

Meniu Campionat