Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Acord arrow Simbolul soarelui si a Britaniei
Simbolul soarelui si a Britaniei
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

A doua parte a acestui cuvînt de origine greacă, luată la plural, desemnează o punte improvizată sau fixă, care face legătura dintre o navă şi ţărm sau chei. Simbolul dat este întîlnit în aşezările preistorice pe teritoriul Irlandei, fiind un simbol al soarelui. Tot el este simbolul Britaniei, Insulelor Man şi Siciliei. Ordinul Tamplierilor îl folosea ca o reprezentare a Sfintei Treimi. Vikingii identificau semnul dat cu Odin şi Freea – zeităţile lor supreme. Nu vă cerem să numiţi acest semn. Numiţi semnul în care a evoluat acest simbol, suferind o modificare de 33.33%. 

Raspuns: Svastika sau gramadionul

Sample Image

 

 

Sample Image

Comentarii: Cuvîntul este TRISCHELE. Schelă – definiţia dată. Se traduce din greacă ca „trei picioare”. Adăugîndu-se al patrulea picior, formează svastica.

Autor: Veronica Vragaleva, echipa Acord, Superliga, toamna 2007

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 7505

  Comentarii (3)
 3 Scris de Breahna Irina, la 25-10-2007 20:27
Veronica, mersi pentru sugestii, dar din momentul in care incepi cu 33,33 ma pierzi cu totul.Cit despre steagul Siciliei, trebuie sa recunosc ignoranta mea de neiertat la acest capitol. Daca te referi la Adrian, el nu a pus informatiile cap la cap, dimpotriva era dezamagit ca nu le cunostea (desi nu sunt prea sigura, hai il intrebam pe el, ca sa nu facem speculatii)
 2 Scris de Veronica Vragaleva, la 25-10-2007 08:49
Ira cum se ia, macar intuitiv, aceasta intrebare.In primul rind, incepem de la sfirsit.33.33% inseamna sa este a treia parte dintr-un tot intreg, adica daca s-a mai adaogat inca o "a treia parte" din ceva, inseamna ca simbolul nou format are 4 "ceva". Plus aluzia cu Sicilia si steagul lur e prea evidenta chiar.(stiu ca unul din membrii Asachi a stiut multe din info expuse in intrebare si le-a pus cap la cap abia dupa ce a auzit raspunsul) ;)
 1 Scris de Breahna Irina, la 24-10-2007 20:16
3 nicio sansa...poate daca alegi la intimplare

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat