Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe
dupa echipe
Nascut ungur, mort roman
Evaluare Utilizator: / 6

S-a nascut ungur, a murit roman, desi numele lui este aproape slav. Datorita Amintirilor sale stim mai multe despre multi dintre contemporanii sai. Daca v-ati dat seama despre cine este vorba, o sa scrieti numele comun pentru un demon din religia buddista, personificare a tentatiei, porecla lui Martti Ahtisaari, fostul presedinte al Finlandei si autoritatea australiana de inregistrare a agentilor migratori.

Raspuns: Mara

Comentarii (2) Vizualizari: 14001

Citeste mai departe...
 
Acelasi lucru
Evaluare Utilizator: / 5

Se poate spune ca la figurat acest lucru l-au facut si Cristofor Columb, si Gagarin, si aceasta intrebare. Cu sens direct acest lucru l-a facut si unul dintre eroii filmului Basic Instinct, si Lenin, Leif Ericsson, sau Vladimir Ignatiuc. Despre ce actiune este vorba?

Raspuns: Au spart gheata   

Comentarii (2) Vizualizari: 11838

Citeste mai departe...
 
Locul lui Nabocov
Evaluare Utilizator: / 1

În aprilie 1969, Vladimir Nabokov a spus că acesta i-ar fi răspunsul la întrebarea despre locul pe care şi-l alocă printre scriitori. Vă rog să scrieţi forma clasică de reprezentare a acestui răspuns, apărută abia la 19 septembrie 1982.

Răspuns: :-)

Comentarii (3) Vizualizari: 6609

 
Ahile si Patrocle
Evaluare Utilizator: / 10

Loc ce păstrează rămăşiţele lui Ahile şi Patrocle. Teritoriu aflat în dispută nu pentru importanţa istorică, ci pentru poziţia sa strategică şi rezervele de petrol ce le deţine. Numiţi-l.

     

Răspuns: Insula Şerpilor 

Comentarii (3) Vizualizari: 8003

 
O ora in oglinda
Evaluare Utilizator: / 0

Cel puţin o oră în zi o petrec privind în oglindă. În prima, a doua, a treia, iarăşi prima, a treia etc. Nu vă cer să spuneţi care e ocupaţia mea zilnică, ci ceea ce văd eu în oglindă.

  

Răspuns: Autovehicule (Se acceptă: „drum, autocamioane, strada, ceea ce se află în spatele maşinii”)      

Comentarii (1) Vizualizari: 6051

 
Nr de telefon
Evaluare Utilizator: / 0

După Serghey Dovlatov, numărul de telefon al lui Daniil Harms era 32-08. Şi se memoriza uşor – 32 de dinţi şi 8... 8 ce?

 

Răspuns: 8 degete

Comentarii (1) Vizualizari: 6524

 
Ce a facut Bodhidharma
Evaluare Utilizator: / 1

Conform unei legende, primii lăstari de ceai au apărut când ele au căzut pe pământ. Astfel, adepţii Chan-ului nu sunt nevoiţi să facă ce a făcut Bodhidharma în al şaptelea din 9 ani de meditaţie.

Ce anume a făcut el?

Răspuns: Şi-a tăiat pleoapele.

Comentarii (1) Vizualizari: 6603

 
Laplace si Napoleon
Evaluare Utilizator: / 1

Laplace i-a trimis lui Napoleon un exemplar din tratatul său de mecanică cerească. Peste câtva timp, întâlnindu-l pe astronom, Napoleon i-a spus: “Nu am găsit nicăieri în cartea dvs. numele Creatorului”. Laplace i-a răspuns zâmbind “Nu am avut nevoie de această supunere”.  Vă rog să numiţi elementul de compunere, din 3 litere, pe care l-am omis în textul acestei întrebări.

Răspuns: “pre”

Comentarii (1) Vizualizari: 6218

Citeste mai departe...
 
Impresia narcisismului
Evaluare Utilizator: / 0

Andre Dubus afirma că Ea are un straniu element al narcisismului, şi anume impresia că felul în care arătăm sau ne prezentăm este într-adevăr important pentru oameni.

 

Ce este ea?

 

Răspuns: timiditatea  

Comentarii (1) Vizualizari: 5900

 
Vraciul si Tupinamba
Evaluare Utilizator: / 0

"Fie ca să-i biruiţi pe duşmanii noştri, să primiţi duhul forţei în voi" - Vraciul spunea aceste cuvinte războinicilor tribului Tupinamba. 
Când ne aflăm în situaţii similare, Ministerul Sănătăţii nu ne spune asta şi noi nu devenim mai bine dispuşi sau mai viguroşi, pentru că noi nu suntem războinici învingători, ci ..... ..... [2 cuvinte omise] 

Reproduceţi cele 2 cuvinte omise. 

Răspuns: Fumători pasivi

Comentarii (1) Vizualizari: 5828

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 41 - 50 din 943
Advertisement

On-line

Meniu Campionat