Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa autori arrow de Octavian Sireteanu
Intrebari de Octavian Sireteanu
Anghina
Evaluare Utilizator: / 3

În opera „Decameron Basarabean”, autorul Ion Iachim povesteşte viaţa lui Evdochim Vărzărescu. Într-o vară, Evdochim prinde o anghină şi nu mai poate frecventa liceul. Când se mai însănătoşeşte, acesta îşi petrece timpul plimbându-se cu prietena Veronica prin parc. Într-o zi se întâlneşte cu un profesor de-al său. Ce recomandare îi dă profesorul când îi vede anghina cea cu ochi albaştri?

Raspuns: Cu aşa angină – să stea la pat.

Comenteaza primul Vizualizari: 3964

Citeste mai departe...
 
Sa nu calcati...
Evaluare Utilizator: / 2

Poetul Al.O.Teodoreanu se râdea de modul cum era organizată cultura în anii 1950 în România. Acesta făcea glume pe seama poeţilor care au transformat castelul Pelişor de lângă Braşov în casă de creaţie. Poetul le-a dedicat câteva strofe. Iată una dintre ele: Voi creatori ai artei pure,/ Ce staţi acum în pădure,/ Să fiţi atenţi în când vă plimbaţi/ Să nu călcaţi în ... Finisaţi strofa cum a făcut poetul.

Raspuns: ...ce creaţi.

Comenteaza primul Vizualizari: 3834

Citeste mai departe...
 
De marti pana vineri
Evaluare Utilizator: / 1

Poetul George Coşbuc era amator de astrologie. Acesta ghicea ziua în care s-au născut prietenii lui ştiind doar data naşterii. Mai mult ca atât, poetul a intrat în conflict cu unii membrii ai societăţii, afirmând că aceasta a început marţi şi s-a terminat vineri. Ce anume?

Raspuns: Facerea lumii.

Comenteaza primul Vizualizari: 4349

Citeste mai departe...
 
Miliard
Evaluare Utilizator: / 2

Se spune că, cuvântul „milion” a fost inventat de Marco Polo în secolul 13 pentru a descrie mulţimea de oameni pe care i-a văzut în China. Cuvântul miliard a fost însă inventat de germani mult mai târziu, în 1871. Cu ce ocazie?

Raspuns: Era suma pe care trebuia să o plătească Franţa Germaniei în urma păcii de la Versailles.

Comentarii (2) Vizualizari: 4144

Citeste mai departe...
 
Imparatul bolnav
Evaluare Utilizator: / 2

În China antică, se întâmpla ca Împăratul să se îmbolnăvească. Atunci, medicii lui trebuiau să-l lecuiască. Aceştia nu duceau lipsă de preparate sau metode de lecuire. Ei trebuiau să găsească însă în primul rând altceva. Ce trebuiau ei să găsească.

Raspuns: Oameni cu simptome asemănătoare

Comenteaza primul Vizualizari: 4182

Citeste mai departe...
 
Casca lui Alain Prost
Evaluare Utilizator: / 2

Pe când concura în cursele de Formula 1, pilotul Alain Prost se despărţea cu greu de casca sa, chiar mult timp după ce se termina cursa. El a fost întrebat odată de jurnalişti de ce îşi iubeşte atât de mult casca. Prost a răspuns că: pe lângă faptul că mă protejează, aceasta... Terminaţi răspunsul lui Prost.

Raspuns: mă face cu 10 cm mai înalt

Comenteaza primul Vizualizari: 4716

Citeste mai departe...
 
Fara hrana la subsol
Evaluare Utilizator: / 3

Scriitorul N. Mihăeescu-Nigrim şi-a făcut un obicei din a-i ataca şi a face glume pe seama altor scriitori. De exemplu, i-a dedicat o strofă lui Cincinat Pavelescu la începutul secolului 20: Agronomia ne învaţă/ Că planta de la suprafaţă/ Nu are cum să crească-n gol/ Când n-are hrană la subsol. Despre ce vorbea N. Mihăeescu-Nigrim?

Raspuns: Despre chelia lui Cincinat Pavelescu

Comenteaza primul Vizualizari: 4288

Citeste mai departe...
 
Cel mai popular fruct
Evaluare Utilizator: / 3

Clasamentul celor mai populare fructe din lume: Locul 4 – portocalele - cu o producţie mondială anuală de 34 mln tone; Locul 3 – merele – 36 mln. tone; Locul 2 – bananele – 44 mln. tone; Care este cel mai popular fruct cu o producţie mondială anuală de 60 mln tone?

Raspuns: Roşiile

Comenteaza primul Vizualizari: 4306

Citeste mai departe...
 
Fascism obisnuit
Evaluare Utilizator: / 2

În 1965, la comanda partidului comunist, regizorul sovietic Mihail Romm a început realizarea filmului despre crimele fascismului - „Obîknovenîi faşizm” („Fascism obişnuit”). Studiind prin arhiva documentară sovietică – regizorul a ajuns la concluzia că aceasta este prea săracă şi falsă. Atunci s-a luat decizia de a folosi documentarele realizate de către germani. Romm a selectat cadre cu parade, trenuri cu prizonieri, trădători împuşcaţi, oameni cu flori ce îi întâmpinau pe germani la intrarea în Kiev, închisori cu deţinuţi politici, etc. Însă, înainte de finisarea filmului, cenzorul din partea partidului comunist a tăiat mai mult de jumătate din materialele selectate. Care a fost argumentul adus de acesta?

Raspuns: Se aseamănă prea mult cu comunismul.

Comenteaza primul Vizualizari: 4175

Citeste mai departe...
 
Doua sporturi
Evaluare Utilizator: / 2

În anul 2005, un sportiv rus, de origine azeră a anunţat la o conferinţă de presă că vrea să renunţe la sport şi să se apuce de politică. După conferinţă, un fan l-a atacat, lovindu-l în cap cu un obiect specific sportului practicat de acesta. In pofida incidentului, sportivul azer şi-a reconfirmat decizia şi chiar s-a arătat bucuros că în Uniunea Sovietică era popular sportul pe care il practica el şi nu un alt sport de origine americană. Care sunt cele doua  sporturi?

Raspuns: 1.Şahul 2.Baseball-ul

Comenteaza primul Vizualizari: 4212

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 21 - 30 din 33
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Meniu Campionat