Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Nuri
ale echipei Nuri
Statiile fantoma
Evaluare Utilizator: / 4

Când a fost ridicat Zidul, complexa reţea berlineză de transport public, (S-Bahn şi U-Bahn) a fost întreruptă. Unele dintre linii au fost tăiate în două. Trei linii vest-berlineze treceau prin sectorul răsăritean, traversând staţii fantomă (Geisterbahnhöfe). De ce erau numite staţiile astfel? 

Raspuns: Pentru că acolo nu staţiona transportul.

Comenteaza primul Vizualizari: 3237

Citeste mai departe...
 
Regulamentul de somn
Evaluare Utilizator: / 3

Mulţi dintre voi nu ve-ţi fi de acord, dar Mihail Kogălniceanu spunea despre EI că nu trebuie să adoarmă niciodată cel dintîi, nici să se trezească cel din urmă. La cine se referea el? 

Raspuns: La bărbaţi.

Comentarii (2) Vizualizari: 2974

Citeste mai departe...
 
Pastorul din Creta
Evaluare Utilizator: / 4

În « Cartea de istorie naturală », Pliniu cel Bătrîn susţine că ACEST CUVÎNT provine de la numele unui păstor de pe insula Creta, care îşi păştea oiţele la munte. El a observat că bastonul său, care avea vîrful de fier, era atras de unele pietre şi respins de altele. Nu vă cerem să scrieţi numele păstorului, ci să desenaţi pe foaie forma acestor “pietre vii”, pe care a reuşit să o meşterească Galileo Galilei. 

Raspuns: U

Comentarii (2) Vizualizari: 3066

Citeste mai departe...
 
Maimuta tipatoare
Evaluare Utilizator: / 3

Totul este acolo – în pîntecele tuturor Liilor din lume, în camerele clinicilor, pe saltelele de paie. ACESTA nu este altceva decît o mică maimuţă care ţipă cu cordonul ombilical atîrnîndu-i şi doctorul dîndu-i palme peste fund.”

Ce este ACESTA, dacă în concepţia unui personaj de-al lui Umberto Eco, acesta ţine locul unei puteri, al vreunei surse de o uriaşă energie. Dă hrană, vindecă răni, orbeşte, fulgeră... 

Raspuns: Sf. Graal

Comentarii (1) Vizualizari: 3127

Citeste mai departe...
 
Luptatorii antici
Evaluare Utilizator: / 2

Despre aceşti luptători antici se spunea că ei niciodată nu întreabă cîţi inamici sunt, dar unde sunt. Cine sunt aceşti luptători? 

Raspuns: Spartanii.

Comentarii (1) Vizualizari: 3248

Citeste mai departe...
 
Solutie pentru lipsa hartiei
Evaluare Utilizator: / 6

În anul 1990, pe coperta unei revistei Columna era scris: „În legătură cu lipsa acută de hîrtie, editura nu este în stare să tipărească lotul de reviste destinat vînzării cu amănuntul. Cît va dura criza – nu ştim.”

Dar care era, conform îndemnului redactorului, unica posibilitate de a lua cunoştinţă de materialele publicaţiei lor? 

Raspuns: Abonarea

Comentarii (3) Vizualizari: 2853

Citeste mai departe...
 
Instrumentul muzical
Evaluare Utilizator: / 2

Acest instrument muzical a fost elaborat în anii 1930-1940 în America şi a devenit foarte popular în special în anii '50. Totuşi variaţii ale acestui instrument au fost utilizate şi în perioada antică, iar primele atestări în scris despre acestea datează din sec 14. Deşi orginea exactă nu se cunoaşte, se presupune că primele varaţii ale acestui instrument provin de la arabi. Numiţi cu exactitate instrumentul apărut în sec. 20.    

Raspuns: Chitara electrică

Comentarii (1) Vizualizari: 3100

Citeste mai departe...
 
Condamna-l cu ...
Evaluare Utilizator: / 3

Expresie : “Condamnă-l cu LITERĂ”. Dacă scrieţi corect LITERA, această expresie violentează ortografia. LITERA, care încă din antichitatea romană era gravată pe frunţile calomniatorilor,  şi-a făcut de curînd doar apariţia şi în Dicţionarul Academiei Regale Spaniole. Scrieţi LITERA. 

Raspuns: K

Comentarii (3) Vizualizari: 3037

Citeste mai departe...
 
Monologul artistului
Evaluare Utilizator: / 4

XY este mai mult decît un Y prin caracterul său de confesiune. Pentru un observator din afară el pare o destăinuire în monolog al personalităţii artistului. Acest gen îndeplineşte 2 principale funcţii: cea artistică, în care XY foloseşte ca studiu pictural, şi cea psihologică, de cunoaştere de sine şi introspecţie. Numiţi XY. 

Raspuns: Autoportret

Comentarii (2) Vizualizari: 3060

Citeste mai departe...
 
Inselarea naturii
Evaluare Utilizator: / 3

EDMTEO ED ETIRIALM A ŞLEARNITRO Calificate drept “funeste secrete pentru înşelarea naturii”  în secolul al XVIII-lea, EDMTEO ED ETIRIALM A ŞLEARNITRO erau considerate ca fiind cea mai mare şmecherie care a fost inventată vreodată pentru a-i deturna pe oameni de la calea Domnului.

Nu vă cerem să le numiţi pe acestea, ci să ne spuneţi ce are Adi in buzunar, ştiind că acest obiect care face parte din ACESTEA,  este numit în Marea Britanie French Letter, şi, paradoxal, în Franţa - English Letter. 

Raspuns: Prezervativ

Comentarii (2) Vizualizari: 2898

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 11 - 20 din 43
Advertisement

On-line

Meniu Campionat